Rendőrség, mentők, tűzoltók, katasztrófavédők és polgárőrök tartottak bemutatót az Ebesei iskolában, ahol versenybe is szálltak a gyerekek!

Publikálva: 2019. május 14.

A mostoha időjárás sem szegte kedvét május 6-án, a tankerületi központhoz tartozó iskoláknak abban, hogy részt vegyenek az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett KRESZ Napon mely egyben Megyei verseny is volt.

Az iskola tanulói egy KRESZ-teszt kitöltése után évfolyamonként 12 helyszínen ismerkedhettek meg a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentők, a légvédelem, a honvédség és a polgárőrség munkájával, valamint lövészeti foglalkozáson vehettek részt. A rendezvényt Kapornai Judit a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Dr. Gali Sándor r. ezredes a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság vezetője, valamint Vida Károly nyugállományú repülő ezredes nyitotta meg. Az immár 6. éve megszervezett versenyre ebben az évben 7 település (közöttük egy határon kívüli) 15 csapattal nevezett be. 7 alsós és 8 felsős csapat 6 állomáson versenyzett a KRESZ-kupa megszerzéséért. Felső tagozaton első helyezett lett a  Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, második a Kövy Sándor Általános és AMI 1., Nádudvar, harmadik a Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola, Hajdúszoboszló. Alsó tagozaton első helyezett lett a Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Ált. Iskola, Hajdúszoboszló, második a Székelyhídi Általános Iskola, harmadik a Bárdos Lajos Általános Iskola, Hajdúszoboszló.


Menü

Navigáció