Pedagógusok módszertani támogatása

Publikálva: 2023. augusztus 28.

A Tatabányai Tankerületi Központ 2023. augusztus 21-22-én és szeptember 11-12-én módszertani támogatást nyújtó képzést szervezett azon pedagógusok számára, akik osztálytanítók és osztályukban autizmus spektrumzavarral diagnosztizált és érvényes szakértői véleménnyel rendelkező gyermek(ek) nevelését-oktatást végzik.

A módszertani támogatást elsősorban azon pedagógusok vették igénybe, akik nem rendelkeznek autista szakirányú végzettséggel, szakképzettséggel vagy tanfolyami módszertani ismeretekkel.

A képzés célja, hogy a mindennapi iskolai nevelés-oktatás során az autizmussal élő gyermekek hatékonyabb integrációja érdekében az inkluzív nevelés-oktatás alapjainak elsajátításával és az autizmus specifikus módszertani és gyakorlati alapok megismerésével, a pedagógusok által megszerzett módszertani tudás hozzájáruljon a tanulók egyéni szükségleteinek támogatásához.

A képzésen 35 pedagógus vesz részt, melynek a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola adott otthont.

A képzést a Léleksegítő Alapítvány Kék Madár Szülőklubjának szakértője, Kelemen-Kálazy Éva tartja, koordinálja a Kék Madár Szülőklub alapítója, Sugár Gabriella, pedagógus.

Ezúton is köszönjük, hogy az igazgatók biztosították a pedagógusok részvételét a rendezvényen,  valamint Karsai Bálint igazgató úrnak a helyszín biztosítását!

A képzést dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője nyitotta meg.

Menü

Navigáció