Pedagógusnap az Egri Tankerületi Központban

2017. június 6-án az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében az Egri Tankerületi Központ ünnepélyes pedagógusnapot szervezett.

Pedagógusnap az Egri Tankerületi Központban

 

2017. június 6-án az Eszterházy Károly Egyetem dísztermében az Egri Tankerületi Központ ünnepélyes pedagógusnapot szervezett. Tekintettel arra, hogy a Tankerület kiemelten fontosnak tartja a pedagógusok munkájának megbecsülését és elismerését, a továbbiakban hagyományt kíván teremteni a pedagógusnap tankerületi szintű megrendezésével.

 Az ünnepi műsor részeként az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola valamint az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai köszöntötték a résztvevőket. Az intézmények műsorait követően díszoklevelek, pedagógus szolgálati emlékérmek, miniszteri elismerő oklevelek és kitüntetések átadására került sor.

Díszoklevelet kaptak azok a pedagógusok, akik közmegbecsülésre méltóan teljesítették hivatásukat és diplomájuk megszerzésének legalább fél évszázados évfordulóját ünneplik. Azok, akik diplomájukat 50 éve szerezték meg arany diplomát, akik 60 éve, gyémánt diplomát, akik pedig 65 éve, vas diplomát vehettek át. Összesen 8 fő kapott díszoklevelet.

Pedgagógus nap

Barcsik János (balról) vasdiplomát vehetett át Ballagó Zoltántól 

Fotó: Berán Dániel

Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át 25 pedagógus, akik több évtizedes áldozatos munka után most fejezik be aktív pályafutásukat és nyugdíjba vonulnak.

Az Egri Tankerületi Központ a kimagasló felkészültséggel végzett tevékenység, valamint a kiemelkedő teljesítmény elismerésére kitüntetéseket alapított, melyek átadására szintén az ünnepség keretében került sor.  10 fő vehette át az Egri Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa, 3 fő az Egri Tankerületi Központ Kiváló Dolgozója valamint 1 fő az Egri Tankerületi Központ Kiváló Kormánytisztviselője elismeréseket. Valamennyi, az Egri Tankerületi Központ által alapított díjhoz egyszeri, bruttó 100.000 Ft pénzjutalom illette meg a kitüntetetteket.

A rendezvény zárásaként a házigazdák állófogadásra várták a vendégeket.

 

Menü

Navigáció