Olimpiai láng érkezett a szőnyi Bozsik-iskolába

Publikálva: 2023. június 20.

A 100-szoros válogatott, olimpiai bajnok, világbajnoki ezüstérmes labdarúgóra, Bozsik Józsefre emlékeztek a róla elnevezett komáromi általános iskolában.

2023. május 31-én a Bozsik-nap keretében emlékeztünk meg az Aranycsapat legendás tagjáról, a valaha élt egyik legjobb jobbfedezetről, olimpiai bajnok és világbajnoki második helyezett labdarúgónkról, Bozsik Józsefről.

 

A nagyszerű tavaszi időben négy, olimpiai bajnok, illetve sportvezető nevét viselő nevelési-oktatási intézmény 5-6. osztályos fiú labdarúgói, valamint öt környékbeli iskola 7-8. évfolyamos lány kézilabdázói sorakoztak fel a Bozsik-nap sporteseményeinek megnyitójára. A Himnusz és az olimpiai himnusz után megérkezett az olimpiai zászló és a láng, miközben büszkén vonultak fel az 1. és 2. osztályosok saját készítésű kis fáklyáikkal.

 

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában lévő Szőnyi Bozsik József Általános Iskolában a diákok ezen a napon a hagyományos focitorna és mini kézilabda-bajnokság mellett izgalmas sportprogramokon vehettek részt, valamint meghallgathatták Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozónk élménybeszámolóját is.

 

Gratulálunk Thoma Ágnes igazgató asszonynak az iskola életében rendkívüli szerepet betöltő nap színvonalas megszervezéséhez!

A képen Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára; Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó; Thoma Ágnes igazgató asszony és dr. Takács Ádám szakmai vezető látható.


Forrás: www.komarom.hu

Menü

Navigáció