Nárcisz futás 2018

Publikálva: 2018. április 24.

Ötödik alkalommal került megrendezésre 2018. április 19-én a Berettyóújfalui Tankerületi Központ szervezésében a Nárcisz futás.

Ezen az eseményen a 4 járásban működő 32 oktatási - nevelési intézmény, óvodák, a Szakképzési Centrum valamint szülők, és partnerek összesen 6620 fő, diák és felnőtt aktív részvételével sportoltak az emberi méltóság iránti tisztelet, egymás elfogadása és az élet szeretete jegyében.
A Magyar Hospice Alapítvány gyógyíthatatlan betegeknek segít abban, hogy életük utolsó időszakát minél kevesebb testi, lelki fájdalommal, gondoskodó, szeretetteljes környezetben tölthessék el, és mindvégig megőrizhessék emberi méltóságukat. A Nárcisz Futófesztivál kezdeményezés Debrecenből indult el. Ma már számos magyarországi település szervez Nárcisz futófesztivált, több ezer ember részvételével, akik csatlakozássukkal az emberi méltóság tiszteletét és a gyógyíthatatlan betegek iránti együttérzésüket fejezik ki.
Ebből az alkalomból a résztvevők a program szimbólumának, a sárga nárcisznak a színében futottak. Berettyóújfaluban 405 fő csatlakozott a programhoz, melyet dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság mezeje program vezetője valamint Berettyóújfalu alpolgármestere Bónácz János is megtisztelte jelenlétével és aktív részvételével. Az eseményről elmondható, hogy évről-évre nő a Nárcisz Futófesztiválon résztvevők és bekapcsolódók száma.

Menü

Navigáció