Megújult az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola sportpályája

Publikálva: 2022. március 25.

A mindennapos testnevelés feltételeinek modernizációját biztosító, emellett a diákok, valamint a település lakosainak sportolási lehetőségeit bővítő sportpálya-fejlesztés építési munkálatai fejeződnek be 2022 márciusában a Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában lévő Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskolában.

A Tankerületi Központ a 2021. esztendőben Magyarország Kormánya jóvoltából 98 millió forint támogatást nyert el a kiemelkedő sporteredményekkel bíró – azonban fizikai adottságaiból és elhelyezkedéséből fakadóan megfelelő méretű tornateremmel nem rendelkező – köznevelési intézménye nevelési-oktatási célú infrastrukturális fejlesztésére.

 

A fentartói és intézményi projektcél a már meglévő – azonban technológiailag elavult, salakkal borított, a mai kor biztonsági és környezetvédelmi, egészségvédelmi szempontjainak már nem megfelelő adottságokkal rendelkező – sportpályája ütemezett felújítása.

 

A Tankerületi Központ az elnyert támogatásból a tervezett I. ütem mellett sikeresen valósíthatta meg a II. ütem munkálatait is, így a 220 m2 alapterületű futópálya rekortán borítást, felfestést, míg a három – csapatsportokra is alkalmas – összesen 1400 m2-es salakos pályarészből álló sportpálya 1-1 pályafelülete műfüves és műanyag burkolatot kapott, emellett a távolugró sáv és a gödör is megújulhatott.

 

A sportpályát és a belső részeket határoló régi kerítést esztétikus és biztonságos térbeli határolók váltották fel.

 

A felújított és átalakított pálya, valamint a futókör az ugrógödörrel együtt a mindennapos testnevelést kiszolgáló lehetőséget biztosít, emellett alkalmas lesz atlétikai célú foglalkozások, rendezvények esetleges megtartására is.


Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő


Lazók Zoltán, polgármester


dr. Takács Ádám, szakmai vezető


A szalagot vágja: Kis László, kivitelező; Fehérvári Mónika, intézményvezető; Lazók Zoltán, polgármester; Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő; dr. Takács Ádám, szakmai vezető; Geisztné Hartdégen Tünde, gazdasági vezető


Menü

Navigáció