Megújult a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola

Publikálva: 2022. március 25.

A Tatabányai Tankerületi Központ 2020-ban sikeresen pályázott a Magyar Falu Program „Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése – 2020” című pályázatára. Ennek köszönhetően jelentős mértékű beruházás kezdődhetett meg a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskolában a 17 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatásból. A munkálatokra a fenntartó Tatabányai Tankerületi Központ további 1 278 574 forintot biztosított, így összesen 18 278 574 forintból újult meg az iskola.

A beruházásnak köszönhetően megújult az intézmény tornacsarnokának tetőzete, valamint az öltöző és vizesblokk helyiségeinek korszerűsítését is elvégeztük.

A Tatabányai Tankerületi Központ kiemelt célja, hogy a kistelepülések iskoláiban is a tanuló diákok számára – mind a szakmai, mind infrastrukturális szempontokat figyelembe véve – az esélyegyenlőség és a 21. századi minőségi oktatói-nevelői környezet feltételeit megteremtse. A projektnek köszönhetően a Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskolában tanuló 142 gyermek modern, korszerű körülmények között sportolhat.

„A Vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskola tornaterem, tornaszoba fejlesztése”

Projektazonosító: MFP-ITF/2020

Támogatás összege: 17 000 000 .- Ft

A Tatabányai Tankerületi Központ által biztosított többletforrás: 1 278 574 .- Ft

A Beruházás teljes költségvetése: 18 278 574 .- Ft

Mosonyiné Hofer Szonja, intézményvezető

Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő

Igó István, polgármester

Vereckei Judit, tankerületi igazgató

A szalagot vágja: Tevesz Ferenc, kivitelező; dr. Kancz Csaba, kormánymegbízott; Vereckei Judit, tankerületi igazgató; Igó István, polgármester; Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő; Mosonyiné Hofer Szonja, intézményvezető

Menü

Navigáció