Megújult a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum

Publikálva: 2022. március 28.

A Klebelsberg Központ és a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft által alkotta konzorcium a KEHOP-5.2.2-16-2016-00035 azonosítószámú „Hajdú-Bihar megyei oktatási intézmények épületenergetikai fejlesztése” című projektben valósította meg a Debreceni Tankerületi Központ által fenntartott Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum épületenergetikai fejlesztését.

A fejlesztésre mintegy 335 millió forintot biztosított a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program. Ebből az összegből a teljes épületet befedő homlokzat és lábazat hőszigetelést, a lapostető pedig hő és vízszigetelést kapott. Kicseréltük az összes homlokzati nyílászárót (189 db), az épület ezen kívül a megújuló energiát hasznosító 50 KWp napelemes rendszerrel gazdagodott. Az elvégzett energetikai korszerűsítési fejlesztések 40-45 százalékkal csökkentik majd az épület fűtési költségeit, az áramszámla pedig harmadával lesz kevesebb. Az intézmény 89 pedagógusa és 776 diákja egy színvilágában is megújult, korszerűbb, környezetbarát intézményben folytathatja tanulmányait, munkáját. A projektek kivitelezése alatt a köznevelési feladat ellátása folyamatosan biztosított volt az intézményben.


Az épület 2022. március 28-i átadásával kapcsolatos sajtónyilvános eseményen részt vett Dr. Pósán László országgyűlési képviselő, Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese és Fekete József a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum intézményvezetője.
A képen balról jobbra: Dr. Pósán László, országgyűlési képviselő, Dr. Papp László, Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Fekete József a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum intézményvezetője, Dr. Vántus Andrásné, a Debreceni Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese


A Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikum színpompás új homlokzata

Menü

Navigáció