Megújult a Bokodi Móra Ferenc Általános Iskola tornaterme

Publikálva: 2022. március 24.

A Tatabányai Tankerületi Központ 2020-ban sikeresen pályázott a Magyar Falu Programban meghirdetett, „Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése – 2020” MFP-ITF/2020 kódszámú pályázatra. Ennek köszönhetően jelentős mértékű beruházás kezdődhetett meg a Bokodi Móra Ferenc Általános Iskolában a közel 17 millió forint vissza nem térítendő kormányzati támogatási forrásból. A munkálatok a tankerület által biztosított 4 792 873 forint kiegészítéssel, összesen 21 792 870 forintból fejeződtek be.

A beruházás részeként az intézmény tornatermének és vizesblokkjának korszerűsítése valósult meg.

A felújítás során a tornatermet modernizálták, kicserélték az ajtókat, a fűtési rendszer vezetékeit, a tantermi öltözők és a vizesblokk járólapjait, illetve elvégezték a vakolást, festést is. A tornateremtől a közterületig a csatornahálózat régi elemeit újra váltották.

A Tatabányai Tankerületi Központ kiemelt célja, hogy a kistelepülések iskoláiban is – mind a szakmai, mind az infrastrukturális szempontokat figyelembe véve – megteremtse a diákok számára az esélyegyenlőség és a 21. századi minőségi oktatói-nevelői környezet feltételeit. A projektnek köszönhetően a Bokodi Móra Ferenc Általános Iskola tornaterme, mely az elmúlt évek során már több kisebb-nagyobb beruházáson is átesett, az iskolában tanuló 162 diák számára a fenti célnak megfelelő, modern, korszerű körülményeket tud biztosítani a sportoláshoz.

„A Bokodi Móra Ferenc Általános Iskola tornatermének belső felújítása”

Projektazonosító: MFP-ITF/2020

Támogatás összege: 16 999 997 - Ft

A Tatabányai Tankerületi Központ által biztosított többletforrás: 4 792 873 - Ft

A Beruházás teljes költségvetése: 21 792 870 - Ft

Vereckei Judit, tankerületi igazgató

A Bokodi Móra Ferenc Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő

A szalagot vágja: dr. Kancz Csaba, kormánymegbízott; Fazekasné Koltavári Csilla, intézményvezető; Vereckei Judit, tankerületi igazgató; Csonka László, polgármester; Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselőMenü

Navigáció