Lezárult az EFOP-3.1.6-16-2017-00029 kódszámú „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Tatabányai Tankerületi Központ és az Esztergomi Tankerületi Központ intézményeiben” című projekt

Publikálva: 2022. június 29.

2017. évben a Tatabányai Tankerületi Központ, mint fő kedvezményezett és az Esztergomi Tankerületi Központ, mint konzorciumi partner mindösszesen 303 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-3.1.6-16 kódszámú felhívásának köszönhetően. A projekt a Komárom-Esztergom megyében működő gyógypedagógiai intézmények és a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai szakszolgálat bevonásával valósult meg.

A Tatabányai Tankerületi Központ és az Esztergomi Tankerületi Központ a projekt sikeres részvételével hozzájárult a sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók integrált nevelés-oktatásához, illetve a súlyos és halmozott fogyatékossággal élő gyermekeket szegregáltan ellátó intézmények szakmai fejlődéséhez, a családok erősítéséhez, a nagyobb társadalmi elfogadás elősegítéséhez, valamint támogatta az utazó gyógypedagógusi és konduktori hálózatok működését is.

 

A pályázat célcsoportjaként megjelölt szakemberek szakmai műhelymunkákon, konferenciákon és intézménylátogatásokon való részvételükkel megismerték és elsajátították más intézmények jó gyakorlatait. Az EFOP-3.1.6-16-2017-00029 kódszámú projektnek köszönhetően a résztvevő nevelési-oktatási intézmények és a Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat pedagógusai mintegy 350 tanúsítványt tudhatnak magukénak a különböző akkreditált szakmai továbbképzéseket és felkészítéseket követően.

 

Az intézmények a programban 2890 szakmai fejlesztő és oktatást segítő eszközzel, és több mint 300 infokommunikációs eszközzel gazdagodtak, melyek megkönnyítik a mindennapi munkavégzést.

 

A pályázat részeként a gyógypedagógiai, módszertani intézményekben dolgozó fejlesztő pedagógusok, gyógypedagógusok 7 módszertani kiadványt, jó gyakorlatot készítettek. A kiadványok mindenki számára elérhetőek és segítséget jelentenek a mindennapi munka, az új ötletek és motivációs rendszerek kiépítésében.

 

A Tatabányai és az Esztergomi Tankerületi Központ továbbra is kiemelten fontosnak tartja a társadalmi elfogadást, a sikeres integrált oktatást, ezért a jövőben is segíteni fogja a fenntartásában lévő intézmények és a pedagógusok mindennapi munkáját annak érdekében, hogy a korszerű szolgáltatásokkal és eszközökkel biztosítva legyen az érintett gyermekek ellátása.

 

Projektazonosító: EFOP-3.1.6-16-2017-00029

Projekt címe: „A köznevelés esélyteremtő szerepének erősítése a Tatabányai És Esztergomi Tankerületi Központ intézményeiben”

Projekt időtartama: 2018.02.01.-2022.06.29.

Támogatás összege: 303.000.000, -Ft

 

A képen látható: Kónya Andrea, gazdálkodási, üzemeltetési és pályázati főosztályvezető; Biró Richárd, üzemeltetési és pályázati osztályvezető; Geisztné Hartdégen Tünde, gazdasági vezető; dr. Takács Ádám, szakmai vezető; Vereckei Judit, tankerületi igazgató


Vereckei Judit, tankerületi igazgató


Bacsó Ágnes, projekt szakmai vezetőVető Anna, zeneterapeuta

Menü

Navigáció