„JÁTSSZ TANULVA!”- INDULNAK AZ ISKOLAKÖZPONTÚ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK BOLDOGKŐVÁRALJÁN

Publikálva: 2017. november 2.

2017. november 1-jével indul az az Európai Uniós forrásból finanszírozott projekt, amelyet a Sárospataki Tankerületi Központ- Boldogkőváraljai Körzeti Általános Iskola fejlesztésére nyert el iskolaközpontú helyi együttműködések támogatására. A fejlesztés keretében számos iskolán kívüli, nem formális tanulást preferáló program kerül lebonyolításra 2 éven keresztül, bruttó 74.997.271 Ft európai uniós, nem visszatérítendő támogatás segítségével.

BOLDOGKŐVÁRALJAI KÖRZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA

EFOP-1.3.9-17-2017-00084

ÖSSZEG: 74.997.271 FT

TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 100%

MEGVALÓSÍTÁS IDŐSZAKA: 2017.11.01-2019.10.31

Az EFOP- 1.3.9-17 Iskolaközpontú helyi együttműködések támogatása című felhívásra pályázatot nyújtott be a Sárospataki Tankerületi Központ, amely támogatást sikeresen elnyerte, így 2017. november 1-jével kezdetét veszi a „Közösen a boldogkőváraljai iskolaközpontú együttműködések érdekében” című projekt lebonyolítása. Kiemelt célja a felnövekvő nemzedék fejlesztése (iskola lemorzsolódás csökkentése, munkaerőpiacra történő felkészítése, szabadidejük hasznos eltöltéséhez való hozzájárulás) a helyi szervezetek, gazdasági szereplők közreműködésével.

A 74.997.271 Ft európai uniós támogatás segítségével fitness és kerékpár témában sportesemények, kerékpáros-, ügyességi versenyek, kalandpark látogatások, kulturális rendezvények, kulturális témájú foglalkozások, önismereti és pszichológiai foglalkozások, önismereti rendezvények, környezetismereti és – védelmi rendezvények és kirándulások kerülnek megrendezésre Boldogkőváralja településen.

A fejlesztés eredményeként bővül az iskola funkciórendszere, nevelés- oktatási lehetőségei és kapcsolati tőkéje. Az iskola tevékenységi köre az elnyert támogatásnak köszönhetően a felnövekvő generáció szabadidő eltöltésének produktív irányú fejlesztésére is kiterjedhet, amely összhangban áll eddigi törekvéseivel. A kitűzött célok megvalósítása 2019. október 31-ig történik, amely egyben a projekt fizikai befejezését is jelenti. A beruházásnak köszönhetően a pályázó számos helyi és szakmai szereplőnek nyújt munkalehetőséget. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Menü

Navigáció