Irány az Egyetem 2020

Publikálva: 2019. november 29.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia közös programot indít Irány az Egyetem 2020 néven

A Program alapvető célja, hogy a felsőoktatás kapuit minél több fiatal előtt kitárja, lehetőséget biztosítva számukra a sikeres felvételi eredmény elérésére. Magyarország alapvető érdeke, hogy minél több, jól képzett, kreatív, a hazájáért és családjáért tenni akaró szakember lépjen ki a hazai munkaerőpiacra. Ehhez nyújt esélyt az Irány az Egyetem 2020 program, amelybe a tankerületi központok által fenntartott intézmények mellett egyházi és szakképzési centrumok által fenntartott iskolák is bekapcsolódtak.

Ki jelentkezhet?

Minden olyan, nagykorú, cselekvőképes, tanulói jogviszonnyal nem rendelkező, a gimnáziumi érettségi bizonyítványt 2019. december 31. előtt megszerzett magyar állampolgár jelentkezhet a Programba, aki valamely tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát szeretne tenni a 2020. május-júniusi érettségi időszakban.

Hogyan lehet jelentkezni és mire?

Jelentkezni írásban lehet a skQZXHLevTEAZHhBKu5NFzNOenN1enNhbm5hLmJpcm8uY3Nlcm5heW5lQGtrLmdvdi5odQ== e-mail-címen a név, a választott tantárgy, valamint a település megadásával 2019. december 3. - 2020. január 9. között. A Veszprémi Tankerületi Központ a Noszlopy Gáspár Gimnázium és Kollégiumban a következő tantárgyakból szervez felkészítést:

-          magyar nyelv és irodalom

-          matematika

-          történelem

-          angol

-          német

-          fizika

-          biológia

-          kémia

-         földrajz

Mikor kezdődik a Program?

A felkészítők 2020. január 20-tól indulnak, és 2020. április 30-ig tartanak. Minden tantárgy esetében heti két óra a felkészítés időtartama, az órarendről írásban kapnak tájékoztatást a jelentkezők. A felkészítések csoportos formában zajlanak. A csoportok minimális létszáma nyolc fő, amennyiben a jelentkezők száma ezt nem éri el, akkor a felkészítést szervező intézmény és fenntartója dönt arról, hogy a felkészítőt elindítja-e. A Programban történő részvétel ingyenes, azonban a jelentkezőnek írásban vállalnia kell, hogy az általa előzetesen megjelölt felkészítőn részt vesz.

Minden, a Programmal kapcsolatos információ a https://kk.gov.hu/ oldalon is elérhető.

Irány az egyetem 2020 - egy lehetőség, amelyet meg kell ragadni!

Menü

Navigáció