Idegennyelvi tudáspróba Ebesen

Publikálva: 2019. április 2.

14 iskola 100 tanulója vett részt Ebesen 2019. március 23-án a harmadik alkalommal megrendezett általános idegennyelvi írásbeli versenyen.
A tudáspróba az Ebesi Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ támogatásával, az Oktatási Hivatal Debreceni Pedagógiai Oktatási Központ, és a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ együttműködésével jött létre.

A 100 tanulóból 33 fő angol B1, 61 fő angol B2, 5 fő angol C1 és 1 fő német B2 szinten indult.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz tartozó intézmények közül négy iskola vett részt a megmérettetésen, angol B1 szinten 12 tanuló, angol B2 szinten 27 tanuló indult.

A verseny minden diák számára ingyenes volt, ugyanakkor értékes jutalommal zárult a legeredményesebbek számára.Nyelvenként minden szinten az I. helyezettek írásbeli nyelvvizsgájának költségeit a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ állja. Ezen kívül az I–V. helyezettek tárgynyereményeket kaptak, melyeket az oklevéllel együtt az ebesi intézmény eljuttat a helyezettek részére, miután a nyelviskola a teszteket – melyeket ők biztosítottak - kijavította és az eredményekről értesítést küldenek.  Szűcs Norbert az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjének tájékoztatása alapján, a bázisiskolai szakmai nap keretében a versennyel párhuzamosan a kísérő pedagógusok „Jó gyakorlatok a két tanítási nyelvű oktatásban” címmel meghirdetett programsorozaton vettek részt.  A nyelvvizsgákról, a követelményekről és a felkészítés gyakorlatban történő alkalmazásáról előadások voltak, továbbá az IKT eszközök használatát a gyakorlatban mutatták be a pedagógusok.A nap további részében vetélkedőn vettek részt a gyerekek az ebesi intézmény anyanyelvi lektora, Maria Denise Pierce vezetésével, továbbá szabadidős programként pedig kipróbálhatták a sportlövészetet Pető László sportlövő olimpikonnal, illetve csocsó és asztalitenisz várták a versenyt befejező tanulókat.

A Nyelvvizsga Verseny és Bázisiskolai Szakmai Napra jelentkezők száma az elmúlt években növekedett, egyre nagyobb érdeklődés övezi a rendezvényt.

Mindez pedig annak tulajdonítható, hogy a rendezvény kiváló alkalom a tanulók számára idegen nyelvi tudásuk megmérettetésére. 

Menü

Navigáció