Energiahatékony Iskola díjat kapott az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Publikálva: 2019. március 18.

A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon 2019. március 6-án került sor a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű Program X. Jubileumi Díjátadó Gálájára a Parlament Felsőházi termében.

A Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon 2019. március 6-án került sor a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű Program X. Jubileumi Díjátadó Gálájára a Parlament Felsőházi termében, ahol a 150 díjazott (vállalatok, önkormányzatok, iskolák) között az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is átvehette az Energiahatékony Iskola címet igazoló tanúsítványt. Ezt a megtisztelő címet az országban 12 iskola, Hajdú-Bihar megyéből pedig csak az ebesi intézmény kapta meg, sikeres pályázat eredményeként. A díj elnyerésének feltételei között szerepelt mindaz a sokrétű tevékenységrendszer, ami évek óta jellemzője az intézmény ökoiskolai munkának, a környezeti nevelés, a fenntarthatóságra nevelés terén, mint például a szelektív hulladékgyűjtés, a komposztálás, az egészséges életmód, a tudatos fogyasztás és az energiatakarékosság. Ez utóbbi elsősorban a 2011-ben iskolaépület korszerűsítés miatt kerülhetett be az ebesi intézmény pályázatába, hiszen így mérhetővé vált az az energiamennyiség, amivel hozzájárulnak a Virtuális Erőmű 336 MWE megtakarításához. (További információ a pályázatról a www.mi6.hu oldalon)

 Az Energiahatékony Iskola címet egy éven át viselheti az Ebesi Arany János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Nagyon nagy érdem, hogy a diákok és szüleik, valamint a partnerek számára is bemutathatóvá válik, hogy a környezet megóvásáért végzett munka ilyen komoly elismerésben részesült. Az intézmény elhivatott, és tervek között szerepel, hogy a jövőben is mindenképp folytatja szemléletformáló tevékenységét, példát mutatva a szűkebb és tágabb környezetnek.

Menü

Navigáció