EFOP-4.1.2-17-2017-00075

Publikálva: 2019. március 13.

A Lőrinci Általános Iskola infrastrukturális megújulása

Sajtóközlemény 

            

17 | 11 | 20.

Hatvani Tankerületi Központ

Kezdetét vette a lőrinci hunyadi mátyás általános iskola és alapfokú művészeti iskola infrastrukturális fejlesztése lőrinciben és selypen

A Hatvani Tankerület Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.2-17 kódszámú, „Iskola 2020 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” című felhívásra benyújtott pályázatával 2017 augusztusában támogatást nyert a lőrinci Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola infrastrukturális fejlesztésére. A támogatás összege 481 millió forint. A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

A Hatvani Tankerület Központ a projekt keretében végrehajtandó infrastruktúrafejlesztéssel fokozni kívánja az intézmény eredményességét, az inkluzív oktatást és emelni kívánja az iskola által nyújtott szolgáltatások színvonalát.  A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


Lőrinci


Az európai uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés eredményeképpen az intézmény nagyrészét érintő felújításra és átalakítására kerül sor. Kialakításra kerül a zeneiskolai rész. Az intézményben rendezvényterem kerül kialakításra. Megújul az elektromos hálózat és fűtési rendszer. Mindezeken túl belső átépítésre, funkcióáthelyezésre, belső-külső nyílászáró cserére kerül sor, valamint az iskola udvara is felújításra kerül.


Selyp


Új tanterem, teakonyha, mosókonyha kerül kialakításra. Áthelyezésre kerül a művészetoktatási rész. Az épület belső helyiségeinek jelentős részén a falakat kifestik, a lépcsők burkolata megújul. A fejlesztés során a teljes épületben új elektromos rendszer kerül kiépítésre. Mindezeken túl az épületen belül korszerűsítik a természettudományos szaktanterem gépészetét, új könyvtár, és fejlesztő helyiség kerül kialakításra. A főbejárati előlépcső átalakításával akadálymentessé válik a bejárat. Az iskola udvara is megújul.

Az infrastrukturális fejlesztés mellett az oktatás szakmai színvonalának javítását célzó oktatástechnikai eszközök is beszerzésre kerülnek.

A projekt megvalósításának tervezett időszaka: 2017. november 1 – 2018. december 31.

A projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00075

Támogatás összege: 481 665 702 Ft

Támogatás intenzitása 100 %

A projektről bővebb információt a https://kk.gov.hu/hatvan/palyazatok oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Email: DwXpsenNnbM7ZzzNYV2aGF0dmFuaWVmb3BAZ21haWwuY29t

Menü

Navigáció