EFOP-4.1.12-22-2023-00022 A Szigetvári Tankerületi Központhoz tartozó négy intézmény elektromos rendszerének megújítása

Publikálva: 2023. március 29.

EFOP-4.1.12-22-2023-00022
A Szigetvári Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program, EFOP-4.1.12-22-2023-00022 azonosítószámú, "A Szigetvári Tankerületi Központhoz tartozó négy intézmény elektromos rendszerének megújítása" című projektjére 199,652 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt európai uniós támogatásból valósul meg.A Szigetvári Tankerületi Központhoz tartozó négy intézmény elektromos rendszerének megújítása

Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.12-22-2023-00022


A Projekt megvalósításának kezdete: 2023.02.01.
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2023.08.31.

Elnyert támogatás: 199 652 481 Ft


A Projekt célja:

A köznevelési intézményekben, azon belül az általános iskolákban, középiskolákban és gimnáziumokban a következő időszakban jelentős digitális infrastruktúra-fejlesztés valósul meg. Ennek során a korábbinál lényegesen több digitális eszköz lesz napi szinten, akár párhuzamosan is használatban, ami korábban nem jelentkező kihívást jelent az iskolák elektromos hálózatainak megbízható működésére. Az elmúlt évszázadban épült iskolák elektromos terhelését lényegesen kisebbre tervezték, illetve a korábban nem feltétlenül oktatási célra épült épületekben kialakított iskolák esetében pedig ilyen tervezés nem is történt. Annak idején csupán a világítás biztosítására szolgáló lámpák és a fűtési rendszer alkották a fogyasztás jelentős részét, minimális esetben növelte meg a terhelést az írásvetítők használata. A köznevelési intézményekben használt IKT eszközök darabszámának növekedése megköveteli a stabil, korszerű elektromos hálózat meglétét. Az előbb említettek miatt az iskoláknak helyt adó épületek egy része esetében szükség van az elektromos hálózat felújítására, a régi hálózat bizonyos elemeinek eltávolítására, és az elektromos hálózat újratervezésére az igényeknek megfelelően. A fejlesztés elsődleges célja, hogy a Szigetvári Tankerületi Központ fenntartása alá tartozó négy intézményben is azonos tanulási környezetet biztosítsunk, minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók. Az iskolák elektromos hálózatának felújításával hozzá kívánunk járulni a köznevelési intézmények megújulásához, a digitális oktatás működését lehetővé tevő, korszerű infrastrukturális környezet biztosításához.

A fenti célokra fókuszálva a Szigetvári Tankerületi Központ az elnyert pályázati összeg segítségével is azt kívánja előteremteni, hogy a vidéki iskolák infrastruktúrája, valamint üzemeltetésük üzembiztonsága javuljon, az intézményi tanulók minőségi neveléshez-oktatáshoz való hozzájutása megvalósuljon. A projekt keretében az alábbi részletes felújítások valósulnak meg.


 

Istvánffy Miklós Általános Iskola elektromos rendszerének megújítása

ISTVÁNFFY MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA (SZIGETVÁR)A villamos hálózat felújítás érinti az intézményben található főelosztót, szintenkénti elosztókat, valamint a tantermekben, folyosókon, kiszolgálóhelyiségekben lévő kapcsolókat, dugaljakat.  Az új hálózat kialakításánál kiemelten figyelünk a szükséges számú életvédelmi relé kiépítésére.  A biztonsági irányfényeket az előírások szerint modernizáljuk.

A felújítás során a lámpatesteket korszerű, alacsonyos fogyasztású, de nagy fényerejű LED panelekre cseréljük a 2. emeleti tantermekben. Fontosnak tartjuk a villamos hálózat szakaszolásának lehetőségét, ezért a főelosztó mellett további 4 elosztószekrény kiépítését tervezzük, ahol lehetőség lesz a különböző áramkörök leválasztására.

 

Baksai Általános Iskola elektromos rendszerének megújítása

BAKSAI ÁLTALÁNOS ISKOLAA villamos hálózat felújítás érinti az intézményben található főelosztót, szintenkénti elosztókat, valamint a tantermekben (ahol ez az előzőekben nem történt meg), folyosókon, kiszolgálóhelyiségekben lévő kapcsolókat, dugaljakat. Az új hálózat kialakításánál kiemelten figyelünk a szükséges számú életvédelmi relé kiépítésére.  A biztonsági irányfényeket az előírások szerint modernizáljuk. A pályázat során a konyhát nem érintjük, valamint az EFOP-4.1-3-17-2017-00068 projekt keretein belül részlegesen felújított tantermeket és egyéb helyiségeket úgy érintjük, hogy a kizárólag a korábbi pályázatból kimaradt lámpatesteket cseréljük.

A felújítás során a lámpatesteket korszerű, alacsonyos fogyasztású, de nagy fényerejű LED panelekre cseréljük a tantermekben és a folyosókon. Fontosnak tartjuk a villamos hálózat szakaszolásának lehetőségét, ezért a főelosztó mellett további 5 elosztószekrény kiépítését tervezzük, ahol lehetőség lesz a különböző áramkörök leválasztására.

 

Szentlőrinci Általános Iskola Bükkösdi Általános Iskola Tagintézménye elektromos rendszerének megújítása

SZENTLŐRINCI ÁLTALÁNOS ISKOLA BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYEA villamos hálózat felújítás érinti az intézményben található főelosztót, szintenkénti elosztókat, valamint a tantermekben, folyosókon, kiszolgálóhelyiségekben lévő kapcsolókat, dugaljakat. Az új hálózat kialakításánál kiemelten figyelünk a szükséges számú életvédelmi relé kiépítésére. A biztonsági irányfényeket az előírások szerint modernizáljuk.

 

A felújítás során a lámpatesteket korszerű, alacsonyos fogyasztású, de nagy fényerejű LED panelekre cseréljük a tantermekben és a folyosókon.  Fontosnak tartjuk a villamos hálózat szakaszolásának lehetőségét, ezért a főelosztó mellett további 3 elosztószekrény kiépítését tervezzük, ahol lehetőség lesz a különböző áramkörök leválasztására.

 

Hegyháti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola elektromos rendszerének megújítása

HEGYHÁTI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA (MÁGOCS)A villamos hálózat felújítás érinti az intézményben található főelosztót, szintenkénti elosztókat, valamint a tantermekben, folyosókon, kiszolgálóhelyiségekben lévő kapcsolókat, dugaljakat.  Az új hálózat kialakításánál kiemelten figyelünk a szükséges számú életvédelmi relé kiépítésére. Fontosnak tartjuk a villamos hálózat szakaszolásának lehetőségét, ezért a főelosztó mellett további 6 elosztószekrény kiépítését tervezzük, ahol lehetőség lesz a különböző áramkörök leválasztására. A biztonsági irányfényeket az előírások szerint modernizáljuk. A pályázat során a konyha és étkező helyiséget nem érintjük, valamint nem érintjük a tornateremet és az öltözőblokkokat, amelyek az EFOP-4.1-3-17-2017-00047 projekt keretein belül már modernizálva lettek.

A felújítás során a lámpatesteket korszerű, alacsonyos fogyasztású, de nagy fényerejű LED panelekre cseréljük a tantermekben és a folyosókon, valamint a régi épületrész folyosóin. Fontosnak tartjuk a villamos hálózat szakaszolásának lehetőségét, ezért a főelosztó mellett további 6 elosztószekrény kiépítését tervezzük, ahol lehetőség lesz a különböző áramkörök leválasztására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban, illetve a Széchenyi 2020 Programban valósul meg.

Menü

Navigáció