EFOP-4.1.12-22-2023-00014

Publikálva: 2023. július 5.

"Iskolák elektromos hálózati rendszereinek megújítása a Siófoki Tankerületben" című projekt

EFOP-4.1.12-22-2023-00014

Iskolák elektromos hálózati rendszereinek megújítása a Siófoki Tankerületben

Kedvezményezett:                  Siófoki Tankerületi Központ
Projekt címe:                           Iskolák elektromos hálózati rendszereinek
                                                megújítása a Siófoki Tankerületben
Projekt azonosító száma:       EFOP-4.1.12-22-2023-00014
A támogatás összege:            99 999 998 Ft
Támogatás intenzitása:          100 %
Projekt megvalósítás ideje:    2023.02.15. – 2023.10.31.

Megvalósítási helyszínek, bevont intézmények

 

 

Projekt célja

 

A köznevelési intézményekben jelentős digitális infrastruktúra-fejlesztés valósult, valósul meg az elmúlt, illetve a következő időszakban. Ennek során a korábbinál lényegesen több digitális eszköz lesz napi szinten használatban, amire az iskolák elektromos hálózatai nincsenek felkészülve.
A fejlesztés elsődleges célja, hogy az egész ország területén lehetőleg azonos tanulási környezetet biztosítva, minőségi oktatásban, értékközvetítő, támogató nevelésben részesüljenek a tanulók. Az iskolák elektromos hálózatának felújítása hozzájárul a köznevelési intézmények megújulásához, a digitális oktatás működését lehetővé tevő, korszerű infrastrukturális környezet biztosításához. Ezzel elősegítjük a minőségi oktatáshoz, neveléshez való egyenlő hozzáférést és a korai iskolaelhagyás csökkentését.

 

Projekt részletes szakmai tartalma

 

A jelen pályázatban résztvevő két iskola elektromos hálózata elavult, sokszor a mindennapi alap infrastrukturális elektromos fogyasztók ellátását sem tudja biztosítani. Alapvető elvárás, hogy az intézmények az IKT eszközök terjedésével megnövekedett elektromos hálózati igényt stabilan, problémamentesen, a kornak megfelelő színvonalon tudják ellátni. Ezért ebben a két iskolaépületben szükség van az elektromos hálózat újratervezésére, felújítására és a régi hálózat bizonyos elemeinek eltávolítására.
A projekt keretében megvalósuló tevékenységek, műszaki tartalom:

A projekt során a vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályokat betartjuk.
Kedvezményezett honlapján a projekthez kapcsolódó tájékoztatás jelenik meg. Kommunikációs célra alkalmas fotódokumentáció készül, amely a TÉRKÉPTÉR-re is felkerülhet.

Menü

Navigáció