Bővülő SNI-ellátással indul a 2021/22. tanév a Közép-Pesti Tankerületi Központ intézményeiben

Publikálva: 2021. augusztus 31.

A sajátos nevelési igényű tanulók számára jelentősen több férőhelyet biztosít a Közép-Pesti Tankerületi Központ intézményhálózata.

A megnövekedett tanulói, szülői igényeknek eleget téve a PRIZMA Általános Iskola és Óvoda, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben egy-egy új autizmus-spektrumzavarral küzdő, illetve tanulásban akadályozott gyerekeket fogadó iskolai csoport indul.

A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat székhelye megváltozott; az intézmény a Budapest XIV. kerület Mogyoródi út 128. szám alá költözött. Ezzel egyidőben az országos és a fővárosi hatáskörrel működő szakértői bizottságok a székhelybe integrálódtak. Rövidesen tehát a látás-, a hallás-, a mozgás-, a beszédvizsgáló, valamint a tanulási képességet vizsgáló szakértői bizottságok ugyanazon a helyen működhetnek, jelentősen egyszerűbbé és gyorsabbá téve a vizsgálatokra váró gyermekek ellátását.

A köznevelésért felelős államtitkár döntése nyomán egyik szakgimnáziumunk elnevezése megváltozott. A XIV. kerületi iskola neve Álmos Vezér Gimnázium, Pedagógiai Szakgimnázium és Általános Iskola  elnevezésre változott.

Általános iskoláinkban 65 első osztályban 1786 első osztályos kisdiák kezdte meg tanulmányait, a 10 gimnáziumunkban és a szakgimnáziumunkban pedig 28 tanulócsoportban 876 tanuló lett középiskolás.

A Közép-Pesti Tankerületi Központ és intézményei felkészülten kezdték meg a 2021/2022. tanévet.

Menü

Navigáció