Bokrétaavató ünnepség a Vaszary János Általános Iskolában

Publikálva: 2022. június 8.

A Tatabányai Tankerületi Központ még 2017-ben sikeresen pályázott az EFOP-4.1.2-17-2017-00083 kódszámú projektre, melynek köszönhetően jelentős beruházás indulhatott meg a Vaszary János Általános Iskolában.

A 2021. évben megkezdett – végeredményben 2,8 milliárd forint összegű – fejlesztés kivitelezésének újabb mérföldkövéhez érkezett a fenntartó és a nagy múltú intézmény.

A pályázat egyik kiemelt jelentőségű fejlesztési területe a mindennapos testnevelés feltételeinek javítása, melynek köszönhetően bruttó 863 millió forintból épülhet meg az iskola jelenlegi sportcsarnokához kapcsolódó, 225 m2 alapterülettel bíró „féltornaterem”  a teljeskörű használatot segítő kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A beruházás jelenlegi fázisában az épület építész szakági munkálatai elkészültek. A következő időszakban a belső gépészeti szereléseket végezzük el, hogy az iskolában tanuló 762 gyermek minél hamarabb használhassa az új tornatermet.

 

Projektcím: Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében a Vaszary János Általános Iskola infrastrukturális fejlesztése

Projektazonosító: EFOP-4.1.2-17-2017-00083

Támogatás összege: 2 830 518 828,- Ft, melyből a féltornateremre eső költség: 863 000 000,- Ft

Többletforrás biztosítása: uniós és központi költségvetési forrás

A képen a Tatabányai Tankerületi Központ vezetősége, a térség országgyűlési képviselője, a projektvezetők és kivitelezők, valamint Tata Város Önkormányzatának, Hivatalának képviselői látható.

A képen dr. Takács Ádám szakmai vezető, Vereckei Judit tankerületi igazgató és Bencsik János országgyűlési képviselő látható.

A bokrétát felhelyezte: Nitti-Pálffy Zsuzsanna a kivitelező cég és dr. Takács Ádám a Tankerületi Központ képviseletében.

A képen a felújításban érintett iskolarész látható.

Menü

Navigáció