Befejeződtek a Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola korszerűsítő felújítási munkálatai

Publikálva: 2023. április 27.

A Tatabányai Tankerületi Központ még a 2022. évben sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, „Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése - 2022” című, MFP-IETF/2022 kódszámú pályázati kiírásra.

A projektnek köszönhetően jelentős mértékű nyílászáró csere és korszerűsítő beruházás kezdődhetett meg a Császári Zrínyi Ilona Általános Iskolában a mintegy 34.187.716, - Ft vissza nem térítendő, kormányzati támogatási forrásból. A munkálatok a fenntartó által biztosított 4.757.700, - Ft kiegészítéssel, összesen 38.945.416, - Ft összegből fejeződtek be.

 

A több mint 130 tanulót oktató és nevelő Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola épülete az elmúlt évek során több jelentős felújításon is átesett, hogy megfelelhessen a XXI. századi elvárásoknak.

 

A Tatabányai Tankerületi Központ kiemelt célja, hogy a vidéki kistelepülések iskoláiban tanuló diákok számára – mind a szakmai, mind az infrastrukturális szempontokat figyelembe véve – az esélyegyenlőség feltételeit megteremtse. A fenntartó arra törekszik, hogy ezen települések diákjai is ugyanolyan körülmények között végezhessék tanulmányaikat, mint a nagyvárosokban tanuló társaik. 


Vereckei Judit, tankerületi igazgató


A jelen felújítási munkálatok befejezésével az iskolaépület homlokzatának régi és rossz állapotú nyílászáróit, párkányait újakra cserélték. Egyes termeiben parapet falat alakítottak ki, és a fűtőtesteket, fűtőrendszert is korrigálták, modernizálták, végül a tantermek árnyékolását készítették el. Az elvégzett feladatok energetikai szempontból is kiemelkedően hozzájárulnak a téli időszakban elért jelentős mértékű energiafogyasztási megtakarításhoz.

Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, országgyűlési képviselő


„A Császári Zrínyi Ilona Általános Iskola épületének felújítása”

 

Projektazonosító: MFP-IETF/2022

Támogatás összege: 34.187.716, -Ft

A Tatabányai Tankerületi Központ által biztosított többletforrás: 4.757.700, -Ft

A Beruházás teljes költségvetése: 38.945.416, -Ft


A szalagot átvágja: Vereckei Judit, tankerületi igazgató; dr. Takács Ádám, szakmai vezető; Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő; Beke Gyöngyi, Császár Község polgármestere; Geisztné Hartdégen Tünde, gazdasági vezető.


Menü

Navigáció