Befejeződött a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Publikálva: 2022. február 21.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.3-17 "Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című felhívásra sikeresen pályázott, így a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése 42,916 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az iskola igényeit felmérve a Tankerületi Központ azt tűzte ki célul, hogy megvalósítsa az intézmény racionális és hatékony működését biztosító, a korszerű nevelési, oktatási környezet megteremtését szolgáló infrastruktúra fejlesztését, ezáltal fokozva az adott intézmény eredményességét és biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést.
A fejlesztés megvalósítása során az intézmény tornatermét újítottuk fel, valamint egy akadálymentes vizesblokkot alakítottunk ki, a meglévő vizesblokkok felújításával együtt. Az udvar burkolatát helyreállítottuk.
A tornaterem rossz állapotú parkettaburkolatát elbonttattuk, helyette új parketta borítást kapott a terem, sportpadló rétegrenddel. A régi, rossz fényáteresztő képességű üvegtégla felületeket lecseréltük új, alumínium szerkezetű nyílászárókra. Így elértük, hogy a terembe több  természetes fény jusson,  és javuljon a teremben tartózkodók hőérzete.
Az infrastrukturális fejlesztés célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva, az alapfokú oktatást végző intézmények infrastruktúrájának fejlesztésén keresztül csökkentse az oktatás minőségében meglévő területi különbségeket, megteremtse az egészséges, befogadó oktatási környezet, illetve hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és biztosítsa a minőségi oktatáshoz való hozzáférést.
A projekt a Széchenyi 2020 program részeként az EFOP-4.1.3-17 "Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című pályázati felhívás által valósult meg 42,916 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Kedvezményezett: Székesfehérvári Tankerületi Központ

Projekt címe: A Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Projekt száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00275

Támogatás összege: 42 915 798,- Ft

Megvalósítás tervezett ideje: 2018.01.01.-2022.01.15.

Menü

Navigáció