Befejeződött az enyingi Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Publikálva: 2022. február 21.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-4.1.3-17 "Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című felhívásra sikeresen pályázott, így a Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola (Enying) tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése 22,174 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

Az iskola igényeit felmérve a Tankerületi Központ célul tűzte ki az intézmény racionális és hatékony működését biztosító, a korszerű nevelési, oktatási környezet megteremtését szolgáló infrastruktúra fejlesztését, ezáltal fokozva az adott intézmény eredményességét és biztosítva a minőségi oktatáshoz, neveléshez való hozzáférést.

A fejlesztés megvalósítása során átalakítottuk az udvari épület fejlesztőtermét. A terem kettéválasztásával egy további fejlesztőteremmel bővült az iskola kapacitása. A nagyobb szobában kicseréltük a padlóburkolatot, valamint megvalósítottuk az épület részbeni energetikai felújítását is. A padlásfödémet hőszigeteléssel láttuk el.

Az épület akadálymentes megközelíthetőségét megvalósítottuk, emellett kialakítottunk egy akadálymentes mosdót is. Fentieken kívül elkészültünk a falak utólagos vízszigetelésével, illetve a csapadékvíz elvezetését is biztosítottuk.

Az infrastrukturális fejlesztés célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva, az alapfokú oktatást végző intézmények infrastruktúrájának fejlesztésén keresztül csökkentse az oktatás minőségében meglévő területi különbségeket, megteremtse az egészséges, befogadó oktatási környezet, illetve a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, és biztosítsa a minőségi oktatáshoz való hozzáférést.

A projekt a Széchenyi 2020 program részeként az EFOP-4.1.3-17 "Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése" című pályázati felhívás által valósult meg 22,174 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Kedvezményezett: Székesfehérvári Tankerületi Központ

Projekt címe: A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola (Enying) tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése

Projekt száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00280

Támogatás összege: 22 173 826,- Ft

Megvalósítás tervezett ideje: 2018.01.01.-2022.01.15.

Menü

Navigáció