Befejeződött a Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola korszerűsítése

Publikálva: 2022. március 24.

A Tatabányai Tankerületi Központ sikeresen pályázott a Magyar Falu Program, „Iskolaépület felújítása – 2020” című pályázatára. Ennek köszönhetően jelentős mértékű beruházás kezdődhetett meg a Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskolában a közel 34 millió forint vissza nem térítendő kormányzati forrásból. A munkálatokra a fenntartó Tatabányai Tankerületi Központ további 1 181 540 forint forrást biztosított, így összesen 35 180 905 forintból újult meg az iskola.

Projektnek köszönhetően az intézmény fűtési rendszerét, villamoshálózatát korszerűsítettük, a belsőterek burkolatcseréjét és festését végeztük el.

A fejlesztés során kettő kondenzációs kazánt, a hozzá tartozó 26 darab szabályozható radiátorral helyeztünk üzembe, miközben az iskolaépület alsó szintjeinek régi villamoshálózatát felújítottuk, az égőket energiatakarékosra váltottuk. Végezetül három tanteremben burkolatot cseréltünk és az iskola szükséges részein a festési munkálatokat is elvégeztük.

A Tatabányai Tankerületi Központ kiemelt célja, hogy a kistelepülések iskoláiban is a tanuló diákok számára – mind a szakmai, mind az infrastrukturális szempontokat figyelembe véve – az esélyegyenlőség és a 21. századi minőségi oktatói-nevelői környezet feltételeit megteremtse. A projektnek köszönhetően a Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskolában tanuló 150 gyermek modern és rendezett körülmények között folytathatja tanulmányait.

„A Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola fűtés- és villamoskorszerűsítése, valamint belső burkolatcsere és festési munkálatai”

MFP azonosító: 1025263505

Támogatás összege: 33 999 365 - Ft

A Tatabányai Tankerületi Központ által biztosított többletforrás: 1 181 540 - Ft

A Beruházás teljes költségvetése: 35 180 905 - Ft

Vereckei Judit, tankerületi igazgató

A Bakonyszombathelyi Benedek Elek Általános Iskola tanulóinak ünnepi műsora.

A képen látható: Varga Sándor, jegyző; Vereckei Judit, tankerületi igazgató; Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő; Popovics György, elnök; Geisztné Hartdégen Tünde, gazdasági vezető; Géringer Istvánné, polgármester

A szalagot vágja: Géringer Istvánné, polgármester; Vereckei Judit, tankerületi igazgató; Czunyiné dr. Bertalan Judit, országgyűlési képviselő; Popovics György, elnök; Geisztné Hartdégen Tünde, gazdasági vezető; Bokodi József kivitelezőMenü

Navigáció