Általános írásbeli nyelvvizsga verseny és szakmai nap

Publikálva: 2018. március 29.

Az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ és szakmai együttműködőként a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ immár második alkalommal, hagyományt teremtve általános írásbeli nyelvvizsga versenyt rendezett 2018. március 24-én szombaton az ebesi iskolában.

A verseny a Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz tartozó oktatási intézmények diákjai számára ingyenes volt és a felmerülő költségeket is a Berettyóújfalui Tankerületi Központ állta. A verseny programjának megszervezésében és lebonyolításában az idegen nyelvi munkaközösség tagjai vettek részt, de más munkaközösség tagjai is besegítettek.

A versenyre az érdeklődő diákok angol és német nyelvből B1, B2, és C1 szinteken jelentkezhettek. Nyelvenként minden szinten az I. helyezettek írásbeli nyelvvizsgájának költségeit a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ állja. Ezen kívül az I., II. és III. helyezettek tárgynyereményeket kapnak, melyeket az oklevéllel együtt az ebesi iskola eljuttat a helyezettek részére, miután a nyelviskola a teszteket – melyeket ők biztosítottak – kijavította és az eredményekről értesítést küldenek.

A szombati Nyelvvizsga Versenyre 6 iskola 62 tanulója jelentkezett, a verseny napján 5 iskola 55 tanulója jelent meg és versenyzett:
•Ebesi Arany János Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola (Angol B1 szinten 7 tanuló, angol B2 szinten 28 tanuló indult)
•Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – Kaba (Angol B1 szinten 3 tanuló, angol B2 szinten 5 tanuló versenyzett)
•Zsákai Kölcsey Ferenc Általános Iskola (Angol B1 szinten 5 tanuló indult)
•Mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (Angol B1 szinten 3 tanuló versenyzett)
•Püspökladányi Petőfi Sándor Általános Iskola (Angol B1 szinten 4 tanuló indult)

 Összesítve: a versenyen részt vevő 55 tanulóból 22 fő angol B1, 33 fő angol B2 szinten indult.

A verseny megnyitóján Kapornai Judit a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, Szűcs Norbert az Ebesi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, és Koszta Katalin a Cambridge Nyelviskola Vizsga- és Oktatási Központ ügyvezető igazgatója köszöntötték a megjelent pedagógusokat és diákokat.

A szakmai nap keretében a versennyel párhuzamosan a kísérő pedagógusok és az érdeklődők számára nyelvvizsga tájékoztatót tartott Koszta Katalin ügyvezető igazgató, továbbá „Lépésváltó program” címmel – amely a gyermekek értelmi és érzelmi fejlődésével foglalkozik – előadást tartott  Csiháné Pálinkás Krisztina az ebesi iskola pedagógusa, mentálhigiénés szakember. Az érdeklődők kérdéseket tehettek fel az előadások közben és után, amelyekre Koszta Katalin a program koordinációs vezetője és Csiháné Pálinkás Krisztina válaszoltak.

Minden versenyző vetélkedőn vehetett részt, melyet az iskola anyanyelvi lektora Charles Tucker Griffin vezetett, továbbá szabadidős programként kipróbálhatták a sportlövészetet Pető László sportlövővel, illetve csocsó és társasjátékok várták a versenyt befejező tanulókat. Ezen kívül szendvics, pizza, üdítőital, ásványvíz állt a jelenlévők rendelkezésére.

Minden részt vevő diák emléklapot kapott, valamint különböző ajándékokkal térhettek haza.

A nyelvvizsga verseny és szakmai nap jó hangulatban telt el. Az iskola reméli, hogy az elkövetkező években még többen ismerik meg ennek a versenynek és szakmai napnak a hasznosságát és a jelentkezők száma továbbra is emelkedni fog, mert a tanulók számára egyértelműen kiváló alkalom idegen nyelvi tudásuk fejlesztésére és mérésére ez a szervezésében és lebonyolításában egyedülálló rendezvény.

Menü

Navigáció