A Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tatai kollégiumának épületenergetikai fejlesztése

Publikálva: 2018. szeptember 20.

A beruházás keretében a Tatabányai Tankerületi Központ 2890 Tata, Új út 21. szám alatti (hrsz. 1063) kollégiumi épületének energetikai fejlesztésére kerül sor, amely hátrányos helyzetű gyermekek elhelyezését biztosítja.

Kedvezményezett neve:  Tatabányai Tankerületi Központ
Projekt címe:   A Komárom-Esztergom Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium tatai kollégiumának épületenergetikai fejlesztése
Projekt azonosító száma: KEHOP-5.2.10-16-2017-00157
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.04.30.
A támogatás összege: 104 927 781 Ft
Támogatás mértéke: 100%

A projekt elszámolható költsége bruttó 104.927.781 Ft, amelyhez további 1.005.840 Ft nem elszámolható költséggel járul hozzá a Tatabányai Tankerületi Központ.

A beruházás hozzájárul az épület energiahatékonyságának javításához, valamint a megújuló energia alapú rendszerek terjedéséhez. Az energiahatékonysági projektrész magában foglalja a szigetelést és az ablakok cseréjét. A megújuló energia projektrészben napelemek kerülnek a tetőre.

A fejlesztéssel érintett ingatlan az 1980-as évek elején épült, paneles technológiával. Az ingatlan több funkciót ellátó épületegyüttes, ám a fejlesztés kizárólag a kollégiumi funkcióhoz kapcsolódó épületrészekre terjed ki: lakó- és tanulószobák, társalgó, betegszoba, kollégiumi étkezde stb. A fejlesztés három egységet érint, melyek az E, az F-G és a H épületek. Az E épület háromemeletes, az F-G és a H épület egyszintes. Valamennyi épület lapos tetős. Az épületeken jelentős energetikát befolyásoló felújítás, átalakítás nem történt.

Az előirányzott beavatkozások a következők:
- falszerkezetek, ill. lábazatok utólagos hőszigetelése;
- az E épület kivételével nyílászárók cseréje;
- valamennyi épület esetében a tetőszigetelés „bővítése”, fordított rétegrend létrehozása;
- fotovoltaikus rendszer telepítése, a felújítással érintett épületek fenntartásához szükséges villamos energia fogyasztás megtermelésére. 

 

Menü

Navigáció