A pedagógusokat köszöntötte az Egri Tankerületi Központ

Az Egri Tankerületi Központ immáron ötödik alkalommal rendezte meg a hagyományos pedagógusnapi ünnepségét 2022. június 3-án. Az ünnepi műsor nyitányaként az Egri Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium és a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és tanulóinak műsorát tekinthették meg a megjelentek.  

 

Ezt követően Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója üdvözölte a rendezvény résztvevőit. Beszédében hangsúlyozta, a tanulás és a tudás fogalma teljesen mást takar most, mint akár néhány évvel ezelőtt jelentett. Szinte napról napra kell újragondolni a pedagógiai munkát. Kiemelte, hogy az elmúlt öt évben pályázati és költségvetési forrásból régen nem látott fejlesztéseket tudott a tankerület megvalósítani. Az intézményekhez 8,2 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett, melyből iskolaépületek bővítésére és felújítására került sor és előkészítés alatt vannak további infrastrukturális fejlesztésiek. Mint kijelentette, mindezek azonban mit sem érnek a pedagógusok nélkül, akiknek megköszönte áldozatos és felelősségteljes munkáját. Az ünnepségen Horváth László országgyűlési képviselő is köszöntötte a pedagógusokat.

 

Ezt követték a díjátadások. Az emberi erőforrások minisztere által odaítélt Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kaptak azok a pedagógusok, akik több évtizedes áldozatos munka után most fejezték be aktív pályafutásukat és nyugdíjba vonulnak. Ebben az évben az Egri Tankerületi Központ intézményeiben összesen 35 fő részesült ebben az elismerésben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elismerő okleveleket adományozott azoknak a pedagógusoknak, akik szakmai munkájukat huzamosabb ideig színvonalasan végezték vagy fontos szakmai feladat végrehajtásában szereztek érdemeket. 10 pedagógus vehette át a miniszteri kitüntetést. Végezetül az Egri Tankerületi Központ által alapított díjakat - a kiváló pedagógus és dolgozó elismeréseket és a kiváló kormánytisztviselő díját - összesen 14 fő vehette át.