2018. április 10.

A 2017/2018-as tanévben a „Tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák tanulóinak Országos Komplex Tanulmányi Versenye” megyei fordulója megrendezésének megtisztelő feladatát Somogy megyében a Barcsi Szivárvány EGYMI kapta.

A verseny lebonyolítása a Kaposvári Tankerületi Központ anyagi támogatásával valósulhatott meg. A versenyre érkező gyerekeket színes és a témakörökhöz kapcsolódó dekorációval és finomságokkal várták a szervezők. A Kőröstej Kft. barcsi tejüzeme felajánlásának köszönhetően sajtkóstolóra volt lehetőség. Horváth Béla helyi méhész pedig saját termelői mézes falatokkal édesítette meg ezt a napot.

A Szivárvány EGYMI diákjai mellett Kaposvár, Marcali, Nagyatád, Nagybajom és Somogyvár tanulásban akadályozott tanulói 4 fős csapatokkal érkeztek a megmérettetésre. A 6. és 7. évfolyamos diákok hat tantárgy különböző témaköreiből készültek fel, mely feladatokat az Oktatási Hivatal munkatársai állítottak össze. A tantárgyak közül informatikából egyénileg adtak számot tudásukról, a magyar irodalom, életvitel és gyakorlati ismeretek, természetismeret, földrajz és történelem feladatokat pedig csapatmunkában oldották meg a tanulók.

 

A verseny célja: a tanulásban akadályozott tanulók nevelését, oktatását ellátó általános iskolák 6. és 7. évfolyamos tanulóinak tehetséggondozása, pályaorientációjának segítése. Az országos döntő 2018. június 1- jén kerül megrendezésre Kőszegen.