A MAGYAR FALU PROGRAM KERETÉBEN ISKOLAÉPÜLET FEJLESZTÉSE A SZENNAI FEKETE LÁSZLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA KAPOSFŐI TAGINTÉZMÉNYÉBEN MEGNEVEZÉSŰ PÁLYÁZATI PROGRAMRÓL

Az elnyert támogatás összege 19 999 998 Forint, a támogatás mértéke 100,00 %

A projekt 2022.06.01. – 2024.05.31. között valósult meg.

A projekt azonosító száma: MFP-IETF/2022 - „Iskolaépület felújítása és iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése”

A kedvezményezett neve, címe: Kaposvári Tankerületi Központ, 7400 Kaposvár, Szántó utca 5.

A projektbe bevont intézmény:

Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagintézménye 7523 Kaposfő, Kossuth utca 206. 

A projekt tartalma:

Az 5.000 fő alatti állandó lakosságszámú Kaposfő településen található, önkormányzati tulajdonú iskolaépület felújítása, hozzájárulva ezzel is a helyi köznevelési infrastruktúra fejlesztéséhez és a kistelepüléseken élő kisgyermekes, vagy letelepedni vágyó családok életének jobbá tételéhez.

Pályázati cél:

- a Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagintézménye Sportcsarnokát kiszolgáló vizesblokkjának és öltözőinek, valamint az azokat összekötő folyósó felújítása.  

- az iskola vonzóbbá tétele a beiskolázási körzet szülői, gyermekei számára.

A projekt célja, hogy a Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagintézménye beiratkozási körzetében élő valamennyi gyermeket megfelelő színvonalú és felszereltségű általános iskolába írathassanak be szülei és egyetlen gyermeket se érjen hátrány, azért mert kistelepülésen folytatja tanulmányait. A fejlesztés szervesen illeszkedik a település korábban már megvalósított és a jövőben tervezett fejlesztéseihez.

Jelen projektben megvalósított tevékenységek környezettudatosak, mert az elvégzett tevékenységek során kizárólag környezetvédelmi terhelést nem okozó alapanyagok kerültek beépítésre, valamint energiahatékonyak mivel a felújítással az épület üzemben tartási költségei csökkenhetnek.

A projekt megvalósulásával összességében teremthet egy biztonságos, korszerű, gazdaságos üzemeltetést, kellemes környezeti megjelenést, hozzájárulva az igénybevevők és azok környezetének megelégedettségéhez, elősegítve ezzel a fejlesztés eredményének fenntarthatóságát.

Műszaki szakmai eredmény

A projekt keretében felújításra került az intézmény Sportcsarnokának vizesblokkja a tanulói öltözők és az összekötő folyosó felújítása új szaniterek és ablakok elhelyezése, a padozat és a falburkolat cseréje, valamint a helyiségek festése által.