Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola fejlesztése

Kedvezményezett neve Bajai Tankerületi Központ
Projekt azonosító száma EFOP-4.1.2-17-2017-00118
Projekt címe Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola fejlesztése
A szerződött támogatás mértéke (%) 100%
A projekt tartalmának bemutatása

A Bajai Tankerületi Központ 553 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósított meg nagy volumenű infrastrukturális fejlesztést a Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola (6300 Kalocsa, Jókai u. 1.) székhely intézményében. A fejlesztés célja a minőségi és befogadó oktatási környezet, a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése és szélesítése, illetve a költséghatékony üzemeltetés biztosítása.

A projekt magába foglalja az iskola székhely épületének kapacitásnövelést szolgáló átalakítását, emelet-ráépítéssel történő bővítését, a bővítmény új bútorztattal történő ellátását, valamint a régi épületszárny energetikai hálózatának korszerűsítését, a vezetői irodák, valamint a nevelőtestületi szoba áthelyezését. Az emelet-ráépítés, mint fő projektelem az eredetileg földszintes kiszolgáló épületszárnyon valósult meg. A több, mint 800 m2-es bővítményben egy tanterem, három új szaktanterem, három csoportterem, könyvtár, közösségi tér, valamint dráma és színjátszó terem létesült.

A beruházás révén mintegy 500 tanuló folytathatja tanulmányait a megszépült, korszerű épületben. A pedagógusok 21. századi körülmények között, inspiráló környezetben nevelhetik, oktathatják a jövő nemzedékét. A fejlesztés mindenki számára biztosítja a minőségi oktatáshoz való hozzáférés lehetőségét, hozzájárul a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérsékléséhez.

A projekt megkezdésének dátuma 2017. október 1.
A projekt befejezésének dátuma 2020. október 31.
Vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 553 402 977 Ft