Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjainak Strasbourgi utazása

Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium diákjai Strasbourgban jártak

 

A Tempus Közalapítvány az Országgyűlés Hivatalának Közgyűjteményi és Közművelődési Igazgatósága és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája közös szervezésében, és a Nemzeti Ifjúsági Tanács részvételével került megrendezésre a „Van beleszólásod!” Parlamenti Ifjúsági Nap 2019. április 30-án.

Az eseményen részt vevő közel 300 diák között volt a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium jelenlegi 12.b osztályának közössége is. A hazai országgyűlési képviselőkkel beszélgethettek, interaktív és kreatív módon alakíthattak ki részvételre buzdító kampányt az európai választások alkalmából, bejárhatták az Országházat és megismerkedhettek az EU ifjúsági programjával, az Erasmus+ programmal is.

A programban résztvevő csoportok aktív részvételét - kreatív beszámolójukkal együtt - szakmai zsűri értékelte.

Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó irodája az első helyezett csapatnak fődíjként a strasbourgi Euroscola-programon való részvételi lehetőséget ajánlotta fel. Az első helyezett a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium csapata lett. A strasbourgi eseményre 22 diák és két kísérőtanár utazott december 3-6-ig.

Az Európai Parlament Magyarországi Irodájának meghívó levelében, gratulált a 12.b osztálynak a kreatív és konstruktív feladatmegoldásokért.

Köszönet a felkészítő pedagógusoknak áldozatos, magas színvonalon végzett munkájáért, az iskolának a diákok fejlődéséhez megfelelő légkör biztosításáért. A diákoknak külön elismerő gratuláció a versenyen elért kiváló eredményhez, mellyel az iskola hírnevét öregbítik.