Új könyvtár és egy minden elvárásnak megfelelő közösségi tér került kialakításra a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tetőterében.

A Szolnoki Tankerületi Központ sikeresen pályázott az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban a Varga Katalin Gimnázium infrastrukturális fejlesztésére. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával 129.434.946,- forintból épült be az érintett köznevelési intézmény tetőtere.

Támogatási intenzitás: 100%

Megvalósítási időszak: 2017. október 01 – 2019. szeptember 30.

 

A projekt keretében a feladatellátási hely alábbi fejlesztése valósult meg:
A Varga Katalin Gimnázium nevelési-oktatási infrastruktúrájának bővítése, nevelésre, képzésre fejlesztésre alkalmas terek kialakítása:

A meglévő tetőszerkezet bontása után alakítottak ki egy teljesen új szerkezetű tetőteret, melynek beépítésével statikai rekonstrukció is megvalósult. A pályázat részeként az intézmény számára egy új könyvtárat alakítottak ki, valamint ehhez kapcsolódóan új vizesblokkok kialakítása is történt. A tetőtérbeépítéshez kapcsolódóan fűtés kialakítás, villamoshálózat és internet-hozzáférés bővítés történt, valamint klímaberendezéseket is kaptak a kialakított helyiségek. A 2019. szeptember 30-ig megvalósuló fejlesztés révén egy olyan minőségi és befogadó közösségi tér került kialakításra, ahol Szolnok Megyei Jogú Város diákjai a modern kor elvárásainak megfelelő nevelésben-oktatásban részesülhetnek. A projekt nemcsak a diákok életét befolyásolja pozitívan, de a pedagógusok számára is megteremti a méltányos nevelés-oktatás feltételeit.