A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola 2021. november 23-24-én szervezte meg a „Fehérvári József” IV. Dél-Dunántúli Regionális Rézfúvós Versenyt. A megmérettetésen trombita, vadászkürt, tenorkürt, harsona és tuba hangszereken tanuló diákok vehettek részt. A versenyre 24 alapfokú művészetoktatási intézményből 102 tanuló nevezett.
A zsűri tagjai voltak: Solymosi Péter a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézetének tanársegédje, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium trombita tanára, a Pannon Filharmonikusok szólamvezető I. trombitása, 2007-ben és 2018-ban az "Év Zenekari Művésze” díjas, valamint Kreka László a Pannon Filharmonikusok kürtművésze.

A verseny jelenléti formában zajlott a járványügyi szabályok figyelembevételével. Az eredményhirdetést digitálisan tartottuk még a versenynapok estéjén. A résztvevők magas száma miatt november 23-án a trombita hangszeresek, november 24-én pedig a mélyrézfúvós tanulók léptek színpadra.

Az elmúlt évekhez hasonlóan magas szakmai színvonalú volt a rendezvény annak ellenére, hogy az utóbbi időszakban nem volt könnyű a felkészülés a zenei versenyre. A versenyzők öt hangszeren négy korcsoportban mérhették össze a tudásukat.

Az értékelés alapján 7 különdíj, 19 III. helyezés 20 II. helyezés, 14 I. helyezés, 11 felkészítő tanári különdíj és 7 korrepetitori különdíj került kiosztásra.

A Kaposvári Tankerületi Központ, a rendező iskola, a Muzsikál Kaposvár Kulturális Alapítvány és a jelentős számú szponzori támogatásnak köszönhetően értékes és szép ajándékokkal lettek gazdagabbak a részvevők és a díjazottak.

 Zsűri: Solymosi Péter, Kreka László és a résztvevő kísérőtanárok