Vasdiplomásokat is köszöntöttek

A Balassagyarmati Tankerületi Központ június 8-án a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében tartotta pedagógusnapi ünnepségét. A rendezvényen Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató köszöntötte a megjelenteket, kiemelve, hogy ebben a tanévben a pedagógusok erőn felül teljesítettek és megtették mindazt, ami a hivatásuk, hiszen az oktatás és a nevelés a jövőbe vetett nagy lehetőség. Valamennyi pedagógus sikeresen és eredményesen végzi munkáját, a tehetséggondozás, a hátránykompenzáció vagy a közösségépítés terén, ill. az innovatív pedagógiai módszerek megvalósítása során. Több éven keresztül kísérik végig tanítványaik fejlődését, fogják a kezüket, segítenek nekik abban, hogy megtalálják azt a pályát, amiben ők is sikeresek lehetnek. Áldozatos munka ez, amiért ünnepélyes keretek között mondunk köszönetet.

A köszöntőt követően Balla Mihály országgyűlési képviselő – bár személyesen nem lehetett jelen - igazgató asszony révén írásos formában tolmácsolta gondolatait. Képviselő úr kitért arra, hogy az elmúlt években sikerült Nyugat-Nógrád iskoláink jelentős részét felújítani, korszerűbbé tenni, de van még teendő.  A jövőben is dolgozni fog azért, hogy évről-évre jobb körülmények legyenek az iskoláinkban.

A pedagógusnap alkalmából átadásra kerültek a miniszteri kitüntetések és tankerületi oklevelek. A díjakat Nagyné Barna Orsolya tankerületi igazgató adta át. Miniszter Elismerő Oklevelében 8 pedagógus részesült, nyugdíjba vonulásuk alkalmából Pedagógus Szolgálati Emlékérmet 14 fő vehetett át. A Balassagyarmati Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa oklevelét 27 pedagógus kapta meg. Végezetül két Vas Díszdiploma került átadásra azon pedagógusoknak, akik 65 évvel ezelőtt vették át diplomájukat.

A jó hangulatról és a kellemes muzsikáról a Latte Maffiato szalonzenekar gondoskodott. A program végén a Tankerületi Központ munkatársai egy dallal köszöntötték a megjelenteket.