Középpontban a sport

A Balassagyarmati Tankerületi Központ fontosnak tartja, hogy biztosítsa a párbeszéd lehetőségét az oktatási esélyegyenlőséggel foglalkozó összes helyi szereplő között. Ezért a Nógrád Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzattal évek óta együttműködési megállapodás biztosítja a közös szemlélet kialakításá az iskolai lemorzsolódással kapcsolatos problémák és megoldások terén. A napokban ez az együttműködés bővült egy újabb megállapodással a felek közt.

Az együttműködési megállapodás célja a befogadó és megtartó intézményi környezet megerősítése, a hátrányos helyzetű fiatalok támogatása és felzárkóztatása, az egészséges életmódra nevelés, sportolási lehetőségek biztosítása és a tanulók önfegyelmének erősítése. A Magyargéci Gárdonyi Géza Általános Iskola sóshartyáni telephelyét érintő megállapodásban a tanulási időn kívüli sportfoglalkozások megtartásához szükséges felügyelő személyzetről (sportedző) a Nemzetiségi Önkormányzat, míg a foglalkozások megtartásához szükséges helyiségről a Tankerületi Központ gondoskodik. 

A háromoldalú megállapodást Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója, Velki Róbertné, a Magyargéci Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója és Szőrös Vilmos, a Nógrád Vármegyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke írta alá 2023. november 22-én.