Iskolaépület és fűtési rendszer korszerűsítése járdaépítéssel a Nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskolában

Kedvezményezett:                      Siófoki Tankerületi Központ

Projekt címe:                            Iskolaépület és fűtési rendszer  korszerűsíté-se járdaépítéssel a Nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskolában

Projekt azonosító száma:           3347299409

Támogatói okirat azonosítója:    3365854202

A támogatás összege:                23.274.591 Ft

Támogatás intenzitása:              100 %

Projekt megvalósítás ideje:        2022.05.02.-2023.09.30.

 

Megvalósítási helyszínek, bevont intézmények

Nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskola; 8656 Nagyberény, Óvoda utca 3.

 

Projekt célja:

A projekt célja a nagyberényi köznevelési infrastruktúra fejlesztése, mely közvetlenül járul hozzá a Nagyberényben és a környező kistelepüléseken élő kisgyermekes, vagy letelepedni vágyó családok életének jobbá tételéhez.

 

Projekt részletes szakmai tartalma:

A Nagyberényi Dr. Faust Miklós Általános Iskola két szaktantermét is érintő leázási problémák megszüntetésére, fűtés-korszerűsítésre és környezetrendezésre (ld. járda) irányult a jelen projekt építési része.

A pincetömb mellé épített (L alakban) járdát el kellett bontani, illetve munkaárkot kellett létrehozni a pincetömb vízszigetelési síkjáig. Fel kellett tárni a szigetelést, melyet ki kellett javítani.

A terepet úgy kellett kialakítani, hogy az épület mellett ne legyen pangó víz az érintett területen. A belső falakat, mennyezetet javítani és festeni kellett.

Az utcafronton elhelyezkedő főépület pincéjében található számítástechnika terem és könyvtár, valamint a könyvtárban található nyílt égésterű gázkazán és környezetének korszerűsítése valósult meg, új járdaszakasz építéssel.