Fűtéskorszerűsítés a Festetics Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Somogyfajszi Tagintézményében

Kedvezményezett:                      Siófoki Tankerületi Központ

Projekt címe:                         Fűtéskorszerűsítés a Festetics Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Somogyfajszi Tagintézményében

Projekt azonosító száma:           3347294394

Támogatói okirat azonosítója:    3365854376

A támogatás összege:                45.792.290 Ft

Támogatás intenzitása:              100 %

Projekt megvalósítás ideje:        2022.05.02.-2023.09.30.

 

Megvalósítási helyszínek, bevont intézmények

Festetics Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Somogyfajszi Tagintézménye; 8708 Somogyfajsz, Kastélykert 2.

 

Projekt célja:

A projekt célja a somogyfajszi köznevelési infrastruktúra fejlesztése, mely közvetlenül járul hozzá a Somogyfajszon és a környező kistelepüléseken élő kisgyermekes, vagy letelepedni vágyó családok életének jobbá tételéhez.

 

Projekt részletes szakmai tartalma:

A Festetics Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Somogyfajszi Tagintézményének két épületére vonatkozó fűtés korszerűsítésre irányult a megvalósított projekt.

Az oktatási feltételek tekintetében az épületek fűtése jelentette a legnagyobb problémát, melyet korábban cserépkályhákkal és fatüzelésű korszerűtlen kazánnal oldottak meg. A korszerűsítésnek köszönhetően az egyik épületben, a meglévő fatüzelésű cserépkályhák, valamint a másik épületben a 30 éves fatüzelésű kazán kiváltása történt meg. Új, korszerű kondenzációs kazánok időjáráskövető szabályozással kaszkádvezérléssel vannak ellátva. Új szekunder vezetékhálózat került kiépítésre, korszerű thermofejjel ellátott acéllemez radiátoros hőleadók felszerelésével.