Hat iskolát újított fel a Tamási Tankerületi Központ a Magyar Falu Program segítségével

Hat iskolát újított fel a Tamási Tankerületi Központ a Magyar Falu Program segítségével.
A dombóvári járás iskolái közül a Dombóvári József Attila Általános Iskola Dalmandi Általános Iskolai Tagintézményénél az elnyert 7 869 915 Ft támogatásból korszerű, hőszigetelt nyílászárókat építettünk be, és megújult a padlóburkolat is. A Szakcsi Általános Iskolában a vizesblokkokat és a szennyvíz elvezető hálózatot teljeskörűen felújítottuk, egy tanterem pedig új bútorokat kapott az elnyert 23 186 631 Ft támogatásból.
A bonyhádi járásban a Bonyhádi Általános Iskola Bezerédj Amália Tagintézményénél hőszigetelt ablakokat, bejárati ajtókat építettünk be az elnyert 24 355 353 Ft támogatásból. Az új ablakokra új fényzáró függönyök is kerültek.
A tamási járásban három iskola fejlesztésére nyílt lehetőség. A Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium számára a 23 732 325 Ft támogatásból a tantermekben, a rendezvényteremben és az irodákban cseréltük ki a padlóburkolatot,  valamint a tanári szoba bútorzata is megújult.
A pincehelyi Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Vörösmarty Mihály Általános Iskolája hőszigetelt ablakokat kapott, a tantermek padlóburkolata és mindkét bejárat előlépcsői megújultak. A 19 712 229 Ft támogatás lehetővé tette új bútorok beszerzését is.
Az „Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése alprogram” segítségével a Würtz Ádám Általános Iskola Szakályi Tagiskolájának tornaszobáját is korszerűsítettük a 14 990 100 Ft támogatásból.
A Magyar Falu Programnak köszönhetően több mint 600 tanuló élvezheti a felújított intézmények előnyeit.