A Kaposvári Tankerületi Központ egyetlen művészeti szakgimnáziuma, a Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium és Kollégium is bemutatkozott a rendezvényen.


„Légy a szakmád mestere!” címmel nyílt kiállítás idén már hatodik alkalommal a Kaposvár- Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Kaposvári Szakképzési Centrum szervezésében az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban Kaposváron 2018. március 19- én. A rendezvény megnyitóján köszöntőt mondott Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Bíró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke és Sárdi Péter, a Kaposvár- Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke.

 

Somogy megye középiskoláinak közel 100 tanulója mutatta be választott szakmáját és az abból elkészült remekműveket a kiállításon. A Kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnáziumot Kunvári Janka 12. évfolyamos, textilműves szakos tanuló képviselte alkotásaival.

 

A szervezők nem titkolt célja volt az is, hogy a munkáltatók, a vállalkozók és vállalatok figyelmét felhívják a tehetséges diákokra, akik így könnyebben tudnak majd érvényesülni a munkaerőpiacon.

 

A kiállítás egy hétig várta az érdeklődő általános és középiskolás fiatalokat is, akik sok információt szereztek a megyében induló szakképzésekről.