Cserediákok segítségével gyakorolhatták az idegen nyelvi kommunikációt a nógrádkövesdi diákok

A Balassagyarmati Tankerületi Központ lehetőséget adott arra, hogy az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány képviselői 2018. június 22-én részt vehessenek és bemutatkozhassanak a tankerületi értekezleten az intézmények vezetői előtt. Az AFS  olyan programokat kínál diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást és tartózkodást tesznek lehetővé. A programok idejére a fiatalok fogadó családoknál kerülnek elhelyezésre és életkoruknak megfelelő iskolába járnak. 

Az információk átadása máris eredményeket, az érintett diákok számára élményeket hozott. A Nógrádkövesdi József Attila Általános Iskola meghívta az AFS cserediákjait a halloween jegyében tartott angol nyelvi délutánjukra, melyre 2018. október 26-án került sor.

A kedves fogadtatás után a cserediákok angol nyelvű prezentációval kísért bemutatkozását a nógrádkövesdi diákok nagy figyelemmel kisérték, majd kérdéseket intéztek a két olasz és két thaiföldi diáklányhoz, akik örömmel válaszoltak azokra.

A bemutatkozást közös tánc, majd további, kötetlen beszélgetés követte a délután folyamán. A kisebbek papírzászlókat festettek a cserediákok érkezése alkalmából. Az alkalomra az iskola egykori diákjait is meghívták, akik részt vettek az előkészületekben és a jó hangulatú, élményekkel teli rendezvényen.