A szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a 2016-2017-es tanév III. korcsoportos kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntőjének mind a fiú, mind a leány szakágban

A Szolnoki Tankerületi Központ fenntartása alá tartozó szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont a 2016-2017-es tanév III. korcsoportos kosárlabda Diákolimpia Országos Elődöntőjének mind a fiú, mind a leány szakágban. A tét az országos döntő legjobb 8 csapata közé jutás volt.

2017. 05. 12-én a fiú csapatok – Egri Lenkey János Általános Iskola, Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium, miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium és a házigazda szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI - mérték össze erejüket.

A hazai csapat Tóth János testnevelő – edző vezetésével a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium, valamint a Salgótarjáni Általános Iskolával vívott éles küzdelmet követően, megnyerve a területi döntőt, jutott az ország legjobb 8 csapata közé.

Csapattagok: Győri Milán, Lőcsei István, Boll Patrik, Imre Szabolcs, Lakatos Péter, Pásztor Róbert, Tóth József, Vincze Roland, Vincze Bence, Szabó András Bajnok, Hegedűd Nándor, Simon Zsombor, Pelczer Kornél.

További eredmények:

2. hely                  Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium

3.hely                   Salgótarjáni Általános Iskola

4. hely                  Egri Lenkey János Általános Iskola

 

2017. 05. 18-án a leány csapatok – Nyírteleki Általános Iskola, Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola, a budapesti Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, valamint a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI – közti küzdelemre került sor.

Az intézmény leány csapata is - akinek edzője szintén Tóth János testnevelő  -,kiemelkedő teljesítménnyel , legyőzve a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola , valamint a budapesti Csík Ferenc  Általános Iskola és Gimnázium csapatát, harcolta ki, hogy ott legyen az országos döntő legjobb 8 csapata között.

Csapattagok: Béres Dóra, Béres Réka, Csordás Rozina, Czicze Viktória, Gyuricza Bettina, Kaid Aamal, Kovács Tamara, Orbán Alexandra, Sáji Bianka, Szabó Anna Ajándék, Varga Viktória, Czékus Bettina, Miklós Boglárka

További eredmények:

2. hely                  Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola

3.hely                   Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, Budapest

4. hely                  Nyírteleki Általános Iskola

A győztes diákok és a testnevelő-edző kolléga sikere büszkeséggel tölt el bennünket! Az Intézmény és a Szolnoki Tankerületi Központ valamennyi munkatársa nevében gratulálunk a szép eredményhez! További sok sikert kívánunk a döntőben!