2018. június 22-én a Mozgásjavító Iskola adott otthont a Játék Határok Nélkül elnevezésű nemzetközi vetélkedősorozatnak.

2018. június 22-én a Mozgásjavító Iskola adott otthont a Játék Határok Nélkül elnevezésű nemzetközi vetélkedősorozatnak, nyolc ország csapatának részvételével. A játék az ismert nemzetközi televíziós vetélkedő mintájára jött létre még 1991-ben, Németországban – adaptálva mozgáskorlátozott gyermekek számára.

A verseny során a csapatoknak játékos ügyességi pályákat kellett teljesíteniük, ahol a kreativitásnak, együttműködésnek is nagy szerep jutott.

A játék hagyományainak megfelelően a csapatok összetétele azonos volt, hogy biztosítani lehessen az egyenlő esélyeket a versenyen. 2018-ban csapatonként négy járó és két kerekesszékes mozgáskorlátozott diák mérte össze ügyességét.

A résztvevők 2018. június 20-23. között négy napot töltöttek Budapesten az Euro-integrációs Hét keretében, ez idő alatt részük volt városnéző, kulturális és protokolláris programokban. Magára a vetélkedőre pedig – melynek témája ezúttal az önállóság, önellátás – június 22-én került sor.

A vetélkedő résztvevői voltak:

Domov sociálnych služieb Hrabiny, Nová Baňa, Szlovákia

Centrum pobytových a terénních sociálních služeb, Zbuch, Csehország

Szkoła Podstawowa Specjalna nr 327., Varsó, Lengyelország

Vilniaus „Atgajos“ specialioji mokykla, Vilnius, Litvánia

Pater-Rupert-Mayer-Zentrum, Regensburg, Németország

Sint-Lodewijk, Wetteren, Belgium

Adelante Mytylschool, Valkenburg, Hollandia

Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, EGYMI és Kollégium, Budapest, Magyarország