Kilencedik alkalommal rendezte meg a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola az alapfokú művészeti iskolában tanulók számára a Jeney Zoltán Országos Fuvolaversenyt. A verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal által meghirdetett tanulmányi verseny, melyet a Kaposvári Tankerületi Központ is támogatott.

A háromévente megrendezésre kerülő programra az idei évben a területi válogatókról 33 intézményből 64 versenyző jutott tovább, ők az ország legkiválóbb fuvolista tanulói. Rangos zsűri hallgatta és pontozta a versenyzőket: Prof. Dr. habil. Drahos Béla – a versenybizottság elnöke, Romos Zsolt – versenybizottsági tag és Dratsay Ákos – versenybizottsági tag.

A háromnapos rendezvényen rendkívül szép eredmények születtek: I. II. III. helyezések, különdíjak, korrepetítori díjak és egy fődíj talált gazdára.

Színesítette a programkínálatot az, hogy Ünnepi hangversennyel köszöntötték az idelátogatókat 2018. március 23-án. Olyan kaposvári születési művészek álltak színpadra, akik a korábbi Jeney versenyek alatt kiváló eredményeket értek el: Prof. Dr. habil. Drahos Béla, Szeléndi Zsuzsanna, Krum Enikő, Bálint Anna, V. Papp Viktória, Balla Eszter, Ludmány Tamás. A telt házas koncert fellépői mindannyian arról tettek tanúbizonyságot, hogy korábbi versenyeredményeik, szakmai alázatuk és áldozatos munkájuk tette őket a szakma legkiválóbb előadóművészeivé.