Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága, a Klebelsberg Központ és a Magyar Rektori Konferencia közös programot indít, Irány az Egyetem 2020 néven. A Program alapvető célja, hogy a felsőoktatás kapuit minél több fiatal előtt kitárja, lehetőséget biztosítva számukra a sikeres felvételi eredmény elérésére.

Magyarország alapvető érdeke, hogy minél több, jól képzett, kreatív, a hazájáért és családjáért tenni akaró szakember lépjen ki a hazai munkaerőpiacra. Ehhez nyújt esélyt az Irány az Egyetem 2020 program, amelybe a tankerületi központok által fenntartott intézmények mellett egyházi és szakképzési centrumok által fenntartott iskolák bekapcsolódtak.

Ki jelentkezhet?

Minden olyan, nagykorú, cselekvőképes, tanulói jogviszonnyal nem rendelkező, a gimnáziumi érettségi bizonyítványt 2019. december 31. előtt megszerzett magyar állampolgár jelentkezhet a Programba, aki valamely tárgyból emelt szintű érettségi vizsgát szeretne tenni a 2020. május-júniusi érettségi időszakban.

Hol lehet jelentkezni és mire?

Minden megyében szervezünk emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamokat. A települések és intézmények listája a kapcsolattartók elérhetőségeivel együtt a Klebelsberg Központ honlapján megtalálható. A következő tantárgyak esetében indul januárban a felkészítés:

  • magyar nyelv és irodalom
  • matematika
  • történelem
  • angol
  • német
  • fizika
  • biológia
  • kémia
  • földrajz

Mikor kezdődik a Program?

A felkészítők 2020. január 20-tól indulnak, és 2020. április 30-ig tartanak. Minden tantárgy esetében heti két óra a felkészítés időtartama, az órarendről írásban kapnak tájékoztatást a jelentkezők. A felkészítések csoportos formában zajlanak. A csoportok minimális létszáma nyolc fő, amennyiben a jelentkezők száma ezt nem éri el, akkor a felkészítést szervező intézmény és fenntartója dönt arról, hogy a felkészítőt elindítja-e. Jelentkezni írásban, a név és a választott tantárgy, valamint a település megadásával lehet 2019. december 3. – 2020. január 9. között, a honlapon található elérhetőségeken keresztül. A Programban történő részvétel ingyenes, azonban a jelentkezőnek írásban vállalnia kell, hogy az általa előzetesen megjelölt felkészítőn részt vesz.

Irány az egyetem 2020 – egy lehetőség, amelyet meg kell ragadni!

Nyíregyháza Megyei Jogú Városban a felkészítés a

Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban lesz.

(4400 Nyíregyháza, Széchenyi utca 6. Tel: 06/42-500-058/ -059)

Jelentkezés: Kertész Sándorné szakmai vezetőnél név, tantárgy, elérhetőség feltüntetésével

a scYGzYhWwEtgE2GMc2FuZG9ybmUua2VydGVzekBray5nb3YuaHU= email címen, illetve a 06/42-795-315 vagy a 06/42-795-314 telefonszámon!