Javában zajlik az úszásoktatás a nemrég átadott tanuszodában.

A Balassagyarmati Tankerületi Központ által fenntartott általános iskolákban szeptember 16-tól megkezdődött - a mindennapos testnevelés órákon - az úszásoktatás. A Révész László Tanuszodát 2019. szeptember 9-én adták át Balassagyarmaton.
A kormány kiemelt célja, hogy a köznevelés rendszerében tanuló gyermekek - fenntartótól függetlenül - legalább alapszintű úszástudást szerezzenek a mindennapos testnevelés bevezetésével.
Ebben a tanévben a Tankerületi Központ által fenntartott általános iskolákból mintegy 980, 4. és 6. évfolyamos tanuló úszik majd 2 turnusban, a hétfői, keddi és szerdai napokon 8-16 óra között. Az úszásoktatás 9 alkalommal, heti 2 órában tömbösítve lesz.

Érkeznek a nebulók az uszodához

Ennek minden költségét a Balassagyarmati Tankerületi Központ mint fenntartó biztosítja. A szükséges sportszereket (úszódeszka, úszórúd, súlypontemelő) beszereztük, a tanulók utaztatása biztosított, a hivatásos oktatók pedig szeretettel várják a diákokat.
Ez a sport az egyik legegészségesebb és leghatékonyabb természetes mozgásforma, ezért nagyon örülünk, hogy iskoláink 4. és 6. évfolyamos diákjai is részesülhetnek a programban.