A Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterme Földházi Zsófia öttusázó nevét vette fel.

A Zuglói Hajós Alfréd Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornatermének névadó ünnepségét június 15-én megemlékezéssel kötötték egybe. Az intézmény ugyanis éppen harminc éve, 1988. május 27-én vette fel az első magyar olimpiai bajnok, Hajós Alfréd nevét. A jubileumi évforduló alkalmából az év utolsó tanítási napján csaknem annyi olimpiai bajnokot és élsportolót láttak vendégül, mint tették azt az 1988-as névfelvétel alkalmával.

A tornaterem névadó sportolóján kívül részt vett az ünnepségen Dombi Rudolf, Kammerer Zoltán, Liu Shaoang, Gedó György, Madaras Norbert és Schmitt Pál, valamint az egykori élsportolók közül Takács Orsolya, Engi Klára, Wichmann Tamás, Záhonyi Attila, Löwy Dóra, Bundzsák Gabriella, Cserba Brigitta, Székffy Nóra, Nattán Sarolta és Bükszegi Zoltán. A vendégek az aulában található Hajós Alfréd-dombormű megkoronázását követően rendhagyó osztályfőnöki órát tartottak a diákoknak.