Rendhagyó díjátadó a Megyenapon

A Balassagyarmati Tankerületi Központ három pedagógusa is kitüntetést vehetett át a Nógrád Megye Önkormányzatának Közgyűlése által szervezett XIV. Nógrádi Megyenapon, amellyel elismerték szakmai elhivatottságukat, és a diákokért végzett kiemelkedő tevékenységüket. Az idei ünnepség a világjárvány miatt rendhagyó volt, hiszen a biztonsági előírások maximális betartása mellett, szűk körben rendezték meg.
 
A 2020. szeptember 19-én megtartott ünnepségen Nógrád megye Bérczy Károly-díját vehette át Józsa Csaba, a diósjenői Szentgyörgyi István Általános Iskola pedagógusa. Közreműködésével nem csak a mindennapos testnevelés működik kiválóan, hanem a sportélet is igen aktív és sikeres, sőt a falusi sportéletben is fontos szerepet tölt be.
Nógrád megye Veres Pálné díját kapta Lévárdi Beáta zongora-, szolfézs, általános iskolai – és középiskolai tanár, zeneelmélet tanár, karnagy, aki a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola tanáraként eredményekben gazdag és pályája iránt elhivatott pedagógus. Elkötelezett híve a közös muzsikálásnak, a kamrazenélésnek, növendékei folyamatosan sikereket érnek el a különböző zenei versenyeken.
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai elismeréseként Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át Brozsó Andrásné, a Berceli Széchenyi István Általános Iskola Terényi Tagintézményének vezetője és tanítója.

A díjakat a balassagyarmati egykori Vármegyeháza patinás épületében vehették át a kitüntetett pedagógusok.