Sikeresen alkalmazta életmentő ismereteit az a pedagógus, aki a közelmúltban újraélesztette diákját a romhányi iskolában.

Majdnem tragédia történt csütörtökön, amikor a Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanóráján megállt az egyik tanuló szíve. Szerencsére a jelen lévő pedagógus azonnal hozzálátott az újraélesztéshez. A mentők gyorsan a helyszínre értek, és a mentőszolgálat kiérkező szakemberei a tanulót kórházba szállították.

Az életet mentő pedagógus is részt vett azon a továbbképzésen, amelyet a Balassagyarmati Tankerületi Központ és az Országos Mentőszolgálat Nógrád vármegyei vezető mentőtisztje szervezett. Az együttműködés eredményeképpen, 2023. szeptember-november között valamennyi, a Balassagyarmati Tankerületi Központ fenntartásában lévő iskola pedagógusa és nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozója megismerkedhetett a legalapvetőbb életmentő ismeretekkel. Az iskolákban megszervezett továbbképzéseken szó volt az újraélesztésről és a különböző vérzéssel járó sérülések ellátásáról. A résztvevők, oktatóbabán próbálták ki és gyakorolták az újraélesztés fogásait. Ezen a tanfolyamon vettek részt a Romhányi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai is, akik nem gondolták, hogy ilyen hamar szükség lesz az ott megszerzett életmentő ismeretekre. 

Ezúton is köszönet illeti meg a mentőtiszteket a lelkiismeretes oktatásért, valamint az iskola pedagógusát lélekjelenlétéért, hogy tudását alkalmazva megmentette a tanuló életét.