Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény több feladat-ellátási helyén valósul meg fejlesztés, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ által pályázaton elnyert 497,83 millió Ft európai uniós vissza nem térítendő támogatásból. A megvalósításhoz Kazincbarcikai és a Sárospataki Tankerületi Központok konzorciumi formában csatlakoznak.


Szerződéstervezet

AJÁNLATKÉRŐ LAP

Ajánlati dokumentum

Szerződött támogatás összege: 497,83 millió Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Befejezés dátuma: 2022. január 31.

Az EFOP-4.1.6-16 „A köznevelés támogató szerepének erősítése” pályázatában olyan települések szerepelnek, ahol súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó feladatellátási helyek működnek: Girincs, Boldogkőváralja, Kurityán, Tornanádaska, Sály, Ózd, Sátoraljaújhely, Sárospatak.
A Széchenyi 2020 programban megvalósuló projekt célja az épületek infrastrukturális fejlesztése, a minőségi befogadó oktatási környezet és hatékony nevelés feltételeinek megteremtése. Ennek segítségével a súlyos és halmozottan fogyatékos gyermekeket ellátó intézményekben olyan oktatási környezet jön létre, ahova a tanulók szívesen járnak, amelynek a színvonalával a szülők és az ott dolgozó pedagógusok is elégedettek. Mindez az intézmény vonzerejét, a társadalomba betöltött szerepét is növeli. A projektben az érintett épületek külsőleg, vagy belsőleg megújulnak. Udvarokat újítunk fel, akadálymentesítünk, és akadálymentes vizesblokkokat alakítunk ki.