A Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola Infrastrukturális fejlesztése

I. Projekt adatok:

Kedvezményezett neve: Zalaegerszegi Tankerületi Központ
Projekt címe: A Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola Infrastrukturális fejlesztése
Projekt összköltsége: 1 896 311 483 Ft
Szerződött támogatás összege: 1 181 724 855 Ft
Támogatási intenzitás: 100%
Megvalósítási időszak: 2018.02.01 - 2022.04.30
Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00107

II. Projekt tartalmának bemutatása:

A Zalaegerszegi Tankerületi Központ által üzemeltetett Lenti Vörösmarty Mihály Általános Iskola megújításának célja az ISKOLA2020 projekt általános céljaival összhangban az állami fenntartású intézmény valós, helyi igényekre és hiányokra alapozott infrastrukturális fejlesztése, az érintett intézmény hatékony pedagógiai eszközrendszerét, módszertani megújulását támogató, a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a mindennapos testnevelés infrastrukturális igényeihez illeszkedő funkcionális egységek, feladatellátási helyek kialakítása.

Kötelezően megvalósítandó, önállóan támogatható tevékenységek keretében a Vörösmarty Iskola infrastruktúrájának felújítása, korszerűsítése, ennek keretében a meglévő oktatási terek újraszervezésével

  • a) az ellátandó tanulói létszámnak megfelelő számú, korszerűen felszerelt, a korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását lehetővé tevő tanterem kialakítása (17 db, egyenként 54-56 m2-es terem),
  • b) szaktantermek (nyelvi labor, 2 informatikai terem, 2 természettudományos szaktanterem, 1 rajz) létrehozása,
  • c) iskolai könyvtár működtetésére alkalmas tér megújítása,
  • d) fejlesztő foglalkozások megtartására alkalmas helyiségek kialakítására (2 fejlesztő terem, logopédia),
  • e) a mozgáskultúrához (tánc, néptánc) szükséges terem és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítására.
  • f) A kötelezően választott tevékenységen túl a köznevelési intézmények épületeinek fejlesztése során az épület részét képező, a 20/2012. (VIII.31.) EMMI rendelet 2. mellékletében meghatározott kötelező helyiségek fejlesztése.

Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységek között nevesített a projektelőkészítés, a projektmenedzsment, a műszaki tervdokumentumok készítése, az eszközbeszerzés, az akadálymentesítés, és az energiahatékonysági beruházások (CC kategóriára), a horizontális követelmények biztosítása, a tájékoztatás és a könyvvizsgálat.

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek között valósul meg az informatikai eszközök fejlesztése, az intézményben található közösségi terek, étkező, konyha, tanári megújítása.

Az intézményfejlesztéssel érintett épületek akadálymentesítettek az esélyegyenlőség biztosítása érdekében.

További információ:
Kajári Attila tankerületi Igazgató
8900 Zalaegerszeg, Biró Márton u 38.