A művészeti oktatás feltételeinek javítása Kiskunfélegyházán



Sajtóközlemény

A művészeti oktatás feltételeinek javítása Kiskunfélegyházán

 

2022/05/18

 

   

 A Kecskeméti Tankerületi Központ az EFOP-4.1.2-17-2017-00079 azonosítószámú A művészetioktatás feltételeinek javítása a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú  Művészeti Iskolában című pályázat keretében 624,46 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert,  Magyarország Kormánya és az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában.

   

 

A Kecskeméti Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében     496 539 648 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában zajló  művészeti oktatás feltételeinek javítására, melynek megvalósításához a Kormány 127 922 409 Ft többletforrást biztosított.

A fejlesztés eredményeként a Batthyány utca 12. szám alatt található főépületben a kiscsoportos tantermek összenyitásával két nagyobb tanterem került kialakításra, valamint az intézmény udvarán a mindennapos testnevelés feltételeit fejlesztve, egy sportpark épült. A projekt keretében megtörtént a Petőfi tér 8. szám alatti Zeneiskola épületének teljes körű felújítása, melyben korszerű, akadálymentes környezetben zajlik a művészeti oktatás.

A nevelés-oktatás munka színvonalas ellátásához a tanulók és pedagógusok által használatos nagy értékű hangszerek, modern informatikai eszközök és a kreatív folyamatokat és művészi szabadságot segítő  jelmezek és kiegészítők kerültek beszerzésre, ezzel támogatva a pedagógiai programban meghatározott kiscsoportos, kompetencia alapú foglalkozások megvalósítását.

További információ kérhető:

Kecskeméti Tankerületi Központ

 

UMKvZnGM3xkca2Vjc2tlbWV0QGtrLmdvdi5odQ==